Ghislaine Maxwell veroordeeld tot 20 jaar cel voor betrokkenheid in zaak Jeffrey Epstein

Ghislaine Maxwell heeft een gevangenisstraf van 20 jaar gekregen voor haar betrokkenheid bij het seksueel misbruik van minderjarige meisjes door Jeffrey Epstein. Maxwell had in het verleden een relatie met de miljardair en hielp hem met het ronselen van nieuwe meisjes.

Het proces tegen Ghislaine Maxwell (60) is afgelopen. In december werd Maxwell al schuldig bevonden aan vijf van de zes aanklachten tegen haar. Vandaag oordeelde de rechter over de strafmaat. De aanklager eisten een straf van 30 tot 55 jaar. Maar de rechtbank oordeelde dat Maxwell voor 20 jaar achter de tralies gaat.

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell werd veroordeeld voor haar betrokkenheid in de zaak rond Jeffrey Epstein, haar ex. Epstein was een rijke en invloedrijke man, met een voorliefde voor jonge meisjes. Jarenlang misbruikte hij tientallen meisjes en zette hij een systeem op waarbij de slachtoffers nieuwe meisjes ronselden. Het gaat in totaal om tientallen jonge meisjes. Ghislaine Maxwell had in de jaren 90 een relatie met Jeffrey Epstein, maar de twee bleven zelfs na hun relatie nog jaren close. Zo was Ghislaine op de hoogte van het seksnetwerk dat Jeffrey opbouwde en hielp ze hem zelfs met het verzamelen van nieuwe meisjes.

In 2008 werd Epstein voor de eerste keer terechtgesteld voor zijn daden en verbleef hij 13 maanden in de cel. Tijdens die periode mocht hij de gevangenis wel verlaten om te gaan werken. Meer dan 10 jaar later begon zijn tweede proces, dit keer met veel meer slachtoffers. In afwachting van zijn proces verbleef Epstein in de cel. Na enkele weken in de cel overleed Jeffrey Epstein door verhanging.

Schuldig

In 2015 werd Maxwell voor de eerste keer vervolgd, die zaak werd geregeld met een schikking waarbij Maxwell naar verluidt miljoenen betaalde aan het slachtoffer. Daarna lieten verschillende andere meisjes weten dat ze geronseld werden door Maxwell. Enkele daarvan beschuldigden ook haar van seksueel misbruik. In juli 2020 werd ze opgepakt.

Eind 2021 vond het proces plaats. Daarbij werd Maxwell schuldig bevonden aan vijf van de zes aanklachten tegen haar. Het gaat daarbij onder andere om medeplichtigheid aan het aanzetten tot illegale seksuele handelingen, het vervoeren van minderjarigen met de intentie om deel te nemen aan criminele seksuele activiteiten en sekshandel van minderjarigen. En nu kent ze ook haar straf. Hoewel er een celstraf van 30 tot 55 jaar werd geëist, oordeelde de rechtbank dat Maxwell voor 20 jaar achter de tralies gaat.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

De zaak rond Jeffrey Epstein wordt uitvoerig besproken in de docureeks Jeffrey Epstein: Filthy Rich die Netflix in 2020 uitbracht. In die reeks komen verschillende slachtoffers van Epstein aan het woord en wordt ook de betrokkenheid van Ghislaine Maxwell duidelijk.

Verschillende slachtoffers van Jeffrey Epstein verklaren in de reeks dat Ghislaine een belangrijke rol speelde in het aanwerven van nieuwe masseuses en soms zelfs deelnam aan het misbruik. 

Bekijk hier de trailer van Jeffrey Epstein: Filthy Rich:

Meer
Lees meer...