Proces tegen Ghislaine Maxwell, die meisjes ronselde voor Jeffrey Epstein, gestart

Het proces tegen Ghislaine Maxwell is vandaag van start gegaan. Zij is de ex van Jeffrey Epstein en zou meisjes gerekruteerd hebben om als “masseuse” te werken voor de (invloed)rijke man. Epstein overleed in 2019 in de cel, maar daar stopte de zaak niet. Een jaar later werd Ghislaine Maxwell opgepakt door de FBI. Er hangt haar nu een maximumstraf van tientallen jaren cel boven het hoofd.

Hoewel Jeffrey Epstein vorig jaar overleed in de cel is de zaak rond zijn misbruik van tientallen meisjes nog niet afgelopen. In Manhattan is nu de zaak tegen zijn ex-vriendin Ghislaine Maxwell opgepakt. Uit getuigenissen van slachtoffers blijkt dat zij betrokken was bij het verzamelen van “masseuses” voor Jeffrey. Daarnaast liet minstens één slachtoffer ook weten dat ze niet alleen misbruikt werd door Epstein, maar ook door Maxwell.

Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein was een rijke en invloedrijke man, met een voorliefde voor jonge meisjes. Jarenlang misbruikte hij tientallen meisjes en zette hij een systeem op waarbij de slachtoffers nieuwe meisjes ronselden. Er zijn op dit moment 36 slachtoffers bekend, maar mogelijk zijn het er nog veel meer. In 2008 werd Epstein voor de eerste keer terechtgesteld voor zijn daden en verbleef hij 13 maanden in de cel. Tijdens die periode mocht hij de gevangenis wel verlaten om te gaan werken. Meer dan 10 jaar later begon zijn tweede proces, dit keer met veel meer slachtoffers. In afwachting van zijn proces verbleef Epstein in de cel.

Na enkele weken in de cel overleed Jeffrey Epstein door verhanging. Hoewel het leek op zelfdoding, vermoedden velen dat er hier kwaad opzet in het spel kan zijn. Jeffrey Epstein vertoefde namelijk vaak in het gezelschap van andere invloedrijke mensen. Daarom wordt er gedacht dat Epstein misschien om het leven werd gebracht in opdracht van iemand die iets te verbergen heeft. Ook zijn ex Ghislaine Maxwell volgt die piste.

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell had in de jaren 90 een relatie met Jeffrey Epstein, maar de twee bleven zelfs na hun relatie nog jaren close. Zo was Ghislaine op de hoogte van het seksnetwerk dat Jeffrey opbouwde en hielp ze hem zelfs met het verzamelen van nieuwe meisjes.

Al in 2015 werd Maxwell voor de eerste keer vervolgd, die zaak werd geregeld met een schikking waarbij Maxwell naar verluidt miljoenen betaalde aan het slachtoffer. Daarna lieten verschillende andere meisjes weten dat ze geronseld werden door Maxwell. Enkele daarvan beschuldigden ook haar van seksueel misbruik. In juli 2020 werd ze opgepakt en sindsdien verblijft Maxwell in de cel in afwachting van haar proces. Dat proces is vandaag, op 29 november 2021, van start gegaan.

Zes aanklachten

Ghislaine Maxwell moet tijdens haar proces voor een jury verschijnen. Ze wordt vervolgd voor zes feiten, maar pleit onschuldig over de volledige lijn. Het gaat daarbij onder andere om medeplichtigheid aan het aanzetten tot illegale seksuele handelingen, het vervoeren van minderjarigen met de intentie om deel te nemen aan criminele seksuele activiteiten en sekshandel van minderjarigen.

De aanklagers zijn vier slachtoffers. Zij waren allemaal minderjarig op het moment van de feiten. De kans bestaat dat tijdens het proces ook nog andere slachtoffers zullen getuigen. De straf van Maxwell kan oplopen tot 80 jaar cel, wat dus in realiteit levenslang zou betekenen.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

De zaak rond Jeffrey Epstein wordt uitvoerig besproken in de docureeks Jeffrey Epstein: Filthy Rich die Netflix uitbracht. In die reeks komen verschillende slachtoffers van Epstein aan het woord en wordt ook de betrokkenheid van Ghislaine Maxwell duidelijk.

Verschillende slachtoffers van Jeffrey Epstein verklaren in de reeks dat Ghislaine een belangrijke rol speelde in het aanwerven van nieuwe masseuses en soms zelfs deelnam aan het misbruik.

Bekijk hier de trailer van Jeffrey Epstein: Filthy Rich:

Meer
Lees meer...