Gideon over ‘Love Island’: “Ik zou niet opnieuw deelnemen”

Nu zaterdag is het alweer tijd voor de laatste aflevering van Love Island op Streamz. Wekenlang konden fans het drama en de liefde in de villa volgen, maar eind deze week is er maar één winnend koppel. Wie dat zal worden, en dus naar huis gaat met 25.000 euro, is nog een grote vraag. Maar dat het niet Gideon zal zijn, is al even bekend. Hij viel een tijdje geleden al af. In een interview met LoveReality laat Gideon nu weten dat hij niet opnieuw zou deelnemen.

Toen vorige maand de kandidaten van het nieuwe seizoen van Love Island werden bekendgemaakt, waren er twee kandidaten die extra in de media kwamen. Die twee kandidaten waren Tena (26) en Gideon (25).

Tena wou met haar deelname een inspiratie zijn voor andere mensen met de aandoening alopecia. Gideon wou dan weer tonen dat mensen met vitiligo, een aandoening die zorgt voor witte vlekken over heel het lichaam, ook de liefde kunnen vinden. Beide kandidaten moesten de villa al snel verlaten, en nu laat Gideon weten dat hij in de toekomst ook nooit meer zou deelnemen.

Gideon

Aangezien er tijdens dit seizoen van Love Island België en Nederland voortdurend nieuwkomers hun intrede deden in de villa, moest er ook regelmatig van iemand afscheid genomen worden. Zo duurde het Love Island-avontuur van deelnemer Gideon niet lang. Gideon was de eerste in de geschiedenis van het programma die aan de huidaandoening vitiligo leed, waardoor zijn lichaam vol melkwitte vlekken zit.

Met zijn deelname wou hij tonen dat ook mensen met zijn aandoening op zoek zijn naar liefde en die liefde wou hij ook op het eiland vinden. Maar zover is het dus nooit gekomen, want Gideon moest het eiland al redelijk snel verlaten.

“Niet het juiste programma”

Na zijn exit praatte Gideon met LoveReality open over zijn avontuur op het eiland. Daarbij vertelt hij ook over hoe hij denkt dat Love Island niet het juiste programma voor hem was. “Het was leuk, maar ik zou me daar nooit terug voor inschrijven. Het was niet de juiste show om echte liefde te kunnen vinden. Alles ging zo snel, terwijl ik iemand ben die graag zijn tijd neemt”, klonk het bij de 25-jarige Nederlander.

Dat wil volgens hem niet zeggen dat hij niet openstaat voor andere datingprogramma’s. “Dat hangt volledig af van de set-up. First Dates en Blind Getrouwd vind ik te ongemakkelijk, maar ik zou zo’n programma wel terug overwegen als het concept me echt aanstaat.”

Meer
Lees meer...