Girlband Girls Aloud houdt reünie tijdens nieuwe tour

Reünies blijven hot. De laatste jaren zijn er al heel wat nostalgische bands eenmalig of volledig teruggekeerd om samen op te treden. De nieuwste toevoeging daarbij is de Britse band Girls Aloud. Zij zullen in mei en juni volgend jaar opnieuw op tour gaan. Die tour zal wel enkel in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden.

Binnenkort kunnen fans van de band Girls Aloud weer volledig losgaan. De band zal in 2024 namelijk terug op tour gaan. Daarbij zullen leden Cheryl Cole, Nadine Coyle, Kimberley Walsh en Nicole Roberts terugkeren. Het vijfde lid, Sarah Harding, overleed in 2021 aan kanker. De nieuwe optredens zullen dus ook een soort van eerbetoon zijn aan haar.

Girls Aloud

De band Girls Aloud ontstond in 2002 in de talentenjacht Popstars – The Rivals. Daar werd een girlband en boyband gevormd, waarna ze tegen elkaar strijdden voor de beste plek in de hitlijsten. De eerste song van Girls Aloud was daarbij Sound of the Underground, dat uiteindelijk op nummer 1 terechtkwam.

Na de talentenjacht bleef de groep aan nieuwe muziek werken. Daarbij horen onder andere No good advice en Jump uit 2003. Die laatste song is een cover van The Pointer Sisters en werd ook gebruikt als titelsong voor de film Love Actually uit datzelfde jaar. Dat zorgde er ook meteen voor dat Jump misschien wel hun bekendste song ooit is.

Reünie

De jaren nadien volgden nog heel wat albums, tot ze in 2009 tijdelijk uit elkaar gingen. In 2013 kwamen ze nog samen voor een laatste tournee, maar nadien kwam het officiële afscheid. Nu, ongeveer 10 jaar later, heeft de band dus aangekondigd dat ze nog eens zullen terugkeren.

In mei en juni 2024 trekken ze langs verschillende Britse steden om er op te treden. Daarbij zullen leden Cheryl Cole, Nadine Coyle, Kimberley Walsh en Nicole Roberts terugkeren. Sarah Harding overleed jammer genoeg in 2021 aan de gevolgen van kanker. De overige leden laten bij de aankondiging alvast weten dat dit concert ook voor haar zal zijn.

Meer
Lees meer...