‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’: Bekijk hoe Daniel Craig in de huid van Benoit Blanc kruipt

Al sinds zijn release is Glass Onion: A Knives Out Mystery de best bekeken film op Netflix. Dat dankt de whodunit voor een groot deel aan de populariteit van acteur Daniel Craig, die de rol van detective Benoit Blanc speelt. In een nieuwe video van Netflix sparen zijn collega’s op de set hun lof voor de Britse acteur niet.

Glass Onion: A Knives Out Mystery staat sinds vrijdag 23 december 2022 op Netflix. Het was voor de streamingdienst een enorm prestigeproject. Netflix kocht in maart 2021 namelijk de rechten voor twee losstaande sequels op de succesvolle film Knives Out uit 2018.

Daniel Craig

De enige constante in de drie films is producer Ram Bergman, regisseur Rian Johnson en acteur Daniel Craig, die detective Benoit Blanc speelt. Zij krijgen dan ook elk 100 miljoen dollar (95 miljoen euro) van Netflix voor de twee sequels. In totaal betaalt de streamingdienst zelfs 469 miljoen dollar (444 miljoen euro) voor de twee films.

Dat het succes van de Knives Out-filmreeks samenhangt met de populariteit van acteur Daniel Craig is ontegensprekelijk. De rol van Benoit Blanc is voor de 54-jarige Brit de eerste grote rol die hij speelt sinds zijn afscheid van James Bond. Het gaat hierbij om een compleet anders personage dat hij even sterk en overtuigend weet neer te zetten. Op de set van Glass Onion: A Knives Out Mystery klinkt dan ook heel wat log voor Daniel Craig. Dat blijkt nog maar eens uit een nieuwe behind the scenes die Netflix zojuist deelde.

Bekijk hier een behind the scenes van Daniel Craig in Glass Onion:

Glass Onion: A Knives Out Mystery is te bekijken op Netflix.

Meer
Lees meer...