‘Glee’-cast zal samenkomen voor eerbetoon Naya Rivera op GLAAD Media Awards

De cast van Glee zal op 9 april nog een keer samenkomen. Ze doen dat tijdens de GLAAD Media Awards voor een speciale tribute voor actrice Naya Rivera, die vorig jaar om het leven kwam. Ook Demi Lovato, die in Glee de vriendin van Naya’s personage Santana speelde, zal te zien zijn in de tribute.

Actrice Naya Rivera verdween op 8 juli 2020 toen ze met haar zoontje in een gehuurde boot aan het varen was op Lake Piru in Californië. Hulpdiensten vonden haar zoontje van vier alleen in de boot. Hij zei dat zijn mama was gaan zwemmen, maar niet meer boven kwam. Enkele dagen later werd het lichaam van Naya teruggevonden.

Glee-reünie

De cast zal op de GLAAD Media Awards voor de eerste keer publiekelijk samenkomen sinds het overlijden van Naya Rivera. Enkele van de acteurs kwamen kort na Naya’s overlijden al samen aan het meer waar ze verdronk. De tribute zal ingeleid worden door actrice en zangeres Demi Lovato, die in de reeks Dani speelde. Daarnaast is het bevestigd dat Jacob Artist (Jake), Chris Colfer (Kurt), Darren Criss (Blaine), Vanessa Lengies (Sugar), Jane Lynch (Sue), Kevin McHale (Artie), Heather Morris (Brittany), Matthew Morrison (Mr. Shue), Alex Newell (Unique), Amber Riley (Mercedes), Harry Shum Jr. (Mike), Becca Tobin (Kitty) en Jenna Ushkowitz (Tina) in de tribute te zien zullen zijn.

De awarduitreiking zal, net zoals de andere awardshows sinds de coronapandemie, virtueel plaatsvinden. Dus ook de reünie van de Glee-cast zal waarschijnlijk virtueel gebeuren.

GLAAD Media Awards

De GLAAD Media Awards worden elk jaar uitgereikt aan films, series, videogames, muzikanten en journalistiek werk die de LGBTQ+ op een eerlijke, accurate en inclusieve manier representeren. Glee won in 2010 en 2011 de GLAAD Media Award voor Outstanding Comedy Series.

De show zal dit jaar gepresenteerd worden door Niecy Nash (Scream Queens, When They See Us). Onder andere Katy Perry, Laverne Knox, JoJo Siwa, Sam Smith en Matt Bomer zullen te zien zijn als special guest.

Meer
Lees meer...