Zo zou de goedkopere iPhone eruitzien die dit jaar uitkomt

De kans dat Apple dit jaar een goedkopere versie van zijn iPhone op de markt brengt, wordt steeds groter. Na eerdere geruchten, zijn er nu voor het eerst foto’s gelekt van het toestel, dat zo’n 500 euro zou kosten. Apple heeft de berichten nog niet bevestigd.

Het is de laatste jaren niet moeilijk om te voorspellen wanneer Apple de nieuwe versie van zijn iPhone zal voorstellen. Jaarlijks houdt het bedrijf in september een groot event waarop het zijn nieuwste modellen toont aan het publiek.

Daarna is het meestal weer een jaar wachten voor er opnieuw een update komt. In 2016 verraste Apple echter door in maart de iPhone SE te lanceren. Het toestel was minder high-end dan we gewoon zijn van Apple, maar daardoor ook heel wat goedkoper.

iPhone SE2 of iPhone 9

Sindsdien wachten veel iPhone-gebruikers op een opvolger van die SE. Die vraag klinkt ieder jaar luider omdat de prijs van de toptoestellen van Apple bij ieder nieuw model weer hoger ligt.

Vier jaar later lijkt die opvolger er eindelijk te komen. Het Twitter-account OnLeaks, dat meestal betrouwbaar is als het over Apple gaat, deelde foto’s van wat de iPhone SE2 of iPhone 9 moet voorstellen. De precieze naam van het toestel is nog niet bekend.

Kleiner scherm, nieuwe hardware

Qua uiterlijk lijkt de iPhone SE2/9 heel hard op de iPhone 8, die eind 2017 op de markt kwam. Het scherm is dus kleiner (4,7 inch) dan wat we de laatste jaren gewoon zijn.

Het uitzicht is misschien wel wat ouderwets, binnenin zou het toestel de nieuwste hardware krijgen. Je mag je dus verwachten aan goede prestaties van zowel de processor als de batterij.

De camera bestaat ‘maar’ uit één lens, maar zou gebruik maken van de nieuwste technologie die Apple ook in zijn duurdere modellen gebruikt.

Lancering in maart?

Analisten voorspellen dat Apple in maart zijn goedkoper iPhone-model zal voorstellen aan het publiek. Het bedrijf stelt dan ook nieuwe iPads voor.

Over de prijs van de iPhone SE2/9 blijft het voorlopig speculeren. Gespecialiseerde websites voorspellen een richtprijs van 399 dollar, iets wat zich in Europa zou vertalen in 499 euro.

Bekijk hier de iPhone SE2 of 9

Meer
Lees meer...