“Nieuwe, goedkopere iPhone voorgesteld in maart”

Apple zou in maart een goedkopere versie van zijn iPhone lanceren. Dat zegt Bloomberg. Daarmee bevestigt de businesswebsite eerdere geruchten over het nieuwe toestel dat de naam iPhone SE2 of iPhone 9 zou krijgen.

De laatste jaren zijn iPhones vooral steeds duurder geworden, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Apple wil volgens kenners zijn slabakkende smartphoneverkoop boosten met een goedkoper model.

iPhone SE2 of 9

Begin dit jaar raakten de eerste details bekend over die iPhone SE2 of 9. Het toestel zou heel hard lijken om de iPhone 8 en dus een scherm van 4.7 inch hebben met een homeknop.

Het nieuwe model zou wel draaien op een A13 processor, die ook in de iPhone 11 zit, en 3GB RAM-geheugen hebben. Maar het meest interessante is ongetwijfeld de prijs. Gespecialiseerde websites voorspellen een richtprijs van 399 dollar, iets wat zich in Europa zou vertalen in 499 euro.

Volgende maand in productie?

Het is wel nog steeds wachten op de officiële bevestiging van Apple over deze iPhone SE2/9, maar die komt volgens Bloomberg in maart. Zij verwachten dat het nieuwe model volgende maand in productie gaat en kort daarna aan het publiek zal voorgesteld worden.

Meer
Lees meer...