‘Good Omens’ krijgt derde en laatste seizoen

Goed nieuws voor fans van series over engelen en duivels, want Good Omens keert terug. De reeks van Neil Gaiman gebaseerd op de gelijknamige boeken krijgt nog één seizoen. Dat seizoen zal wel meteen het laatste worden. Acteurs David Tennant en Michael Sheen keren alvast terug in de hoofdrollen.

Good Omens is gebaseerd op het gelijknamige boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman. Pratchett is ondertussen overleden, maar liet voor zijn dood weten dat hij de boeken graag verfilmd wilde zien. Gaiman liet die wens in vervulling gaan en kwam in 2019 met het eerste seizoen op Prime Video. Ondertussen is de komst van het derde seizoen aangekondigd. Dat zal ook meteen het einde betekenen van de serie.

Good Omens

In Good Omens staan engel Aziraphale (Michael Sheen) en duivel Crowley (David Tennant) voor een moeilijke keuze: ze moeten zorgen dat de apocalyps er komt, maar daar hebben ze niet veel zin in. Ze leven ondertussen namelijk al bijna zesduizend jaar op aarde en amuseren zich er wel. Bovendien is de Antichrist, die voor die apocalyps moet zorgen, bij zijn geboorte verwisseld.

Het eerste seizoen was te zien in 2019 en het tweede volgde pas afgelopen jaar. Dat seizoen was opnieuw een gigantisch succes, waardoor fans al hoopten op een vervolg. Dat vervolg wordt nu dus ook bevestigd. De kans is dus ook groot dat fans deze keer geen vier jaar zullen moeten wachten op een vervolg.

Derde seizoen

Wat er in dat nieuwe seizoen staat te gebeuren, valt nog af te wachten. In het vorige seizoen zagen we hoe Aziraphale en Crowley samen in een boekwinkel terechtkwamen en daar ineens bezoek kregen van aartsengel Gabriel (Jon Hamm). Hij vertelt de twee dat er iets vreselijks staat te gebeuren, dus moest het duo er zien achter te komen over wat het juist ging.

Het avontuur brengt de twee dichter naar elkaar toe, maar drijft hen op het einde ook verder uit elkaar weg. Ondanks gevoelens voor elkaar, gaan Aziraphale en Crowley hun eigen weg. Zo zien we de duivel wegrijden in een luxueuze auto, terwijl de engel een nieuwe opdracht achterna gaat. Fans zijn dus opgelucht dat er een derde seizoen aankomt en hopen dat hun favoriete duo dus opnieuw wordt herenigd.

(Her)bekijk hier de trailer van Good Omens 2:

Good Omens en Good Omens 2 is te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...