‘Doctor Who’-specials, met David Tennant en Catherine Tate, krijgen releasedatum

Doctor Who is jarig en dus krijgt de populaire Britse serie drie specials, waarin we de terugkeer zullen zien van David Tennant en Catherine Tate. En nu weten we ook wanneer die drie afleveringen te zien zullen zijn.

Doctor Who bestaat 60 jaar en dat moet gevierd worden. De traditionele eindejaarsspecial van de reeks bestaat daardoor uit maar liefst drie afleveringen van één uur. Dat was vorig jaar eigenlijk ook al het geval omdat we toen de honderdste verjaardag van de BBC vierden.

David Tennant voor Ncuti Gatwa

Die speciale afleveringen tonen niet meteen een nieuwe Doctor, maar brengen eerst een oude bekende terug. De Thirteenth Doctor Jodie Whittaker zal namelijk regenereren in David Tennant. Die was van 2005 tot 2010 al te zien als de Tenth Doctor was, en wordt nu dus kortstondig de Fourteenth Doctor.

Aan het einde van de derde eindejaarsspecial zal David Tennant dan opnieuw plaatsmaken voor de Fifteenth Doctor. Die rol zal vanaf volgend jaar ingevuld worden door Ncuti Gatwa (Sex Education). 

Specials

In de drie eindejaarsspecials van Doctor Who die in november uitkomen, is de hoofdrol dus vooral weggelegd voor David Tennant. Hij krijgt daarbij de hulp van actrice Catherine Tate, die zal terugkeren als zijn rechterhand. Zij was ook al in Doctor Who als Donna te zien van 2006 tot 2010. De slechterik van dienst is Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), voor wie ook een grote rol is weggelegd in de trailer. Hoe groot de rol van Gatwa zal zijn, is niet bekend.

De eerste special kreeg de naam ‘The Star Beast’ verschijnt op zaterdag 25 november, de tweede special met de naam ‘Wild Blue Yonder’ volgt op 2 december en ‘The Giggle’ komt tot slot op 9 december. Alle drie de afleveringen zullen te zien zijn op de BBC en ook via Disney+.

Meer
Lees meer...