Voor het eerst in de geschiedenis van de Grammy’s enkel vrouwen genomineerd voor Best Rock Performance

De nominaties voor de volgende uitreiking van de Grammy Awards zijn bekend. En voor het eerst in de geschiedenis van de prestigieuze muziekprijzen, zijn alle genomineerden in de categorie ‘Best Rock Performance’ vrouwen.

De Grammy’s worden op 31 januari 2021 voor de 63ste keer uitgereikt. En voor het eerst in de geschiedenis zijn alleen vrouwen genomineerd voor een award in de categorie ‘Best Rock Performance’. Het gaat dan om zowel vrouwelijke soloartiesten als bands die een vrouwelijke leadzangeres hebben.

De genomineerden voor Best Rock Performance:

  • Fiona Apple – Shameika
  • Big Thief (met frontvrouw Adrienne Lenker) – Not
  • Phoebe Brigders – Kyoto
  • HAIM – The Steps
  • Brittany Howard – Stay High
  • Grace Potter – Daylight

Vrouwen op de Grammy’s

De 63ste editie van Grammy Awards wordt over het algemeen geleid door vrouwen. Zo veroverde niemand minder dan Beyoncé het grootste aantal nominaties, negen. Taylor Swift en Dua Lipa konden elk zes nominaties in de wacht slepen.

Beyoncé

Met haar negen nominaties mag Beyoncé zich ook meer dan de voorlopige winnaar van de Grammy’s noemen. Queen B is nu ook de vrouw met de meeste Grammy-nominaties ooit, met 79.

In het algemene klassement deelt ze de tweede plaats met ex-Beatle Paul McCartney. Op één staan ook twee mensen: Beyoncés echtgenoot Jay-Z en Quincy Jones. Zij werden allebei in totaal al 80 keer genomineerd.

Uitreiking

De Grammy’s worden op 31 januari 2021 uitgereikt. De presentator van dienst is komiek Trevor Noah. Het is nog niet bekend of de uitreiking van de Grammy Awards met of zonder publiek zal gebeuren.

De volledige lijst van Grammy-nominaties vind je hier.

Meer
Lees meer...