Van gamen naar de échte racebaan: Bekijk hier de eerste trailer van ‘Gran Turismo’

Er komt binnenkort een film uit rond de game Gran Turismo. In die film maken onder andere Stranger Things-acteur David Harbour en Midsommar-acteur Archie Madekwe hun opwachting. De film van Sony Pictures zou deze zomer uitkomen.

De videogame Gran Turismo is al sinds 1997 een van de grootste spelers in de wereld van virtuele autosport. In 2017 kwam er een nieuwe versie op de markt en ging de hype opnieuw verder. Dit jaar komt Gran Turismo 7 zelfs al uit én is de game toegevoegd aan de Olympische Spelen voor esport. Daarnaast komt er nu zelfs ook een film.

Gran Turismo

De film Gran Turismo is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over de jonge Jann Mardenborough (Archie Madekwe). Hij houdt van gamen en wil dolgraag echte autopiloot worden. Als er op een dag een grote Nissan-wedstrijd wordt georganiseerd voor de beste Gran Turismo-spelers, ziet Jann zijn kans. Daar kan hij eindelijk zijn talent testen op het echte circuit. Daar wordt hij geholpen door trainer Jack Salter (David Harbour) en haalt hij uiteindelijk het Nissan-raceteam.

In de eerste trailer zien we alvast hoe de gamingwereld en de echte wereld toch nog mijlenver uit elkaar liggen. “Als je crasht in het spel, dan kan je resetten. Als je dat hier doet, kan je sterven”, horen we Jack Salter meteen zeggen. En ook de andere beelden maken ons meteen duidelijk dat het om “meer dan een spelletje” gaat. Naast Madekwe en Harbour spelen ook Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean) en Darren Barnet (Never Have I Ever) belangrijke rollen. De film zou in augustus in de bioscoop verschijnen.

Bekijk de officiële trailer hier:

Gran Turismo verschijnt deze zomer in de bioscoop.

Meer
Lees meer...