‘Grey’s Anatomy’-actrice Caterina Scorsone ontsnapt nipt uit brandend huis

Caterina Scorsone, bekend als ‘Dr. Amelia Shepherd’ uit Grey’s Anatomy, deelde afgelopen week op Instagram hoe haar huis van 2,24 miljoen dollar (meer dan 2 miljoen euro) in Californië in vlammen opging. In de Instagrampost van 3 april zei de actrice dat ze snel haar kinderen wist te redden toen een massale brand door haar huis scheurde.

Het moet een schokkende belevenis geweest zijn aan de foto te zien. “Terwijl ik mijn kinderen klaarmaakte om naar bed te gaan en het bad wilde legen, begon er rook uit de voegen rond het bad te ontsnappen”, vertelt Scorsone in het bijschrift van het bericht. “Toen ik naar de gang keek had zich al een rivier van dikke zwarte rook gevormd die het huis vulde.”

Gelukkig kon de actrice haar kinderen van tien, zes en drie uit het huis halen, maar dat scheelde niet veel. “Ik had ongeveer twee minuten om mijn drie kinderen het huis uit te krijgen, en we ontsnapten met niet eens schoenen aan onze voeten”, verduidelijkt ze. “Maar we zijn eruit gekomen. En daar ben ik eeuwig dankbaar voor.”

Huisdieren

Hoewel Caterina Scorsone heel dankbaar is voor het feit dat haar dochters goed en wel uit de brand gekomen zijn, kampt ze nog steeds met een enorm verlies. Haar hond en drie katten konden jammer genoeg niet op tijd uit het huis gered worden en overleden alle vier ter plaatse.

In het Instagrambericht vertelt de Grey’s Anatomy-actrice dat het overlijden van de huisdieren nog steeds als een verlies voelt in haar gezin. “We hebben geluk dat we van ze mochten houden”, besluit ze.

Liefdesbrief

Ze benadrukt ook dat haar Instagrambericht niet gaat om de brand op zich. Ze wil haar volgers laten weten dat het een ‘liefdesbrief naar haar entourage’ is. Ze is hen dankbaar voor de steun die ze van hen kreeg. “Dank aan de brandweerlieden en de onderzoekers. Dank aan mijn buurvrouw die onze radeloze klopjes op haar deur beantwoordde. Dank aan de ouders van de school van mijn kinderen die speelgoed en boeken stuurden, … Dank aan mijn team dat alles gemakkelijker heeft gemaakt”, concludeert ze.

Meer
Lees meer...