Geen stopcontact in de buurt? Laad je gsm op met water of wind

WaterLily
Twitter: @WaterLilyGen

De avonturiers onder ons herkennen het waarschijnlijk wel: je wil je gsm of camera opladen maar bent op een afgelegen plaats zonder stopcontact. WaterLily komt met een oplossing, je kan je gsm gewoon opladen met wind- of waterkracht.

Wanneer je in een afgelegen gebied gaat wandelen is het niet makkelijk om je elektrische apparaten op te laden. Veel mensen gebruiken draagbare zonnepanelen, maar die werken niet op elk moment van de dag. Je blijft afhankelijk van de sterkte van de zon.

WaterLily is een soort turbine die aangedreven wordt door wind- of waterkracht. Je moet het apparaat gewoon vasthangen in het water en het doet zijn werk. Het bedrijf raadt wel aan om een powerbank op te laden in plaats van je gsm. Op die manier gaat er geen energie verloren.

Afgelegen gebieden

Het is niet alleen handig voor de avonturier onder ons, er is ook potentieel om mensen zonder elektriciteit te helpen. Zo zijn er plaatsen in de wereld die te afgelegen zijn om elektriciteit te ontvangen. Wanneer ze stromend water ter beschikking hebben, kunnen ze perfect alledaagse taken uitvoeren met behulp van de WaterLily.

Nadelen

De WaterLily heeft niet enkel voordelen, maar ze wegen wel op tegen de nadelen volgens bepaalde backpackers. Veel mensen klagen over het gewicht van de turbine, de WaterLily weegt bijna 1.5 kilogram. Over de omvang valt ook te discussiëren, maar volgens velen is hij makkelijk op een trekrugzak te monteren. Ook het gebruik in de wind valt wat tegen. Als je echt interesse hebt, voor 150 euro is hij van jou.

Gesponsorde artikelen