Nieuwe én knotsgekke Japanse serie ‘Gudetama: An Eggcellent Adventure’ is nu te zien op Netflix

Netflix pakt vandaag uit met een wel heel bijzondere nieuwe reeks. Het gaat om Gudetama: An Eggcellent Adventure, waarin we een kuikentje en een ei volgen. De twee gaan op zoek naar hun moeder, maar da’s vooral voor het ei Gudetama geen sinecure.

Dat Japanners niet vreemd zijn van een bizarre reeks meer of minder, weten we natuurlijk al langer. Maar series als Old Enough! en Aggretsuko vielen al in de smaak op Netflix. De nieuwste Japanse Netflixreeks Gudetama: An Eggcellent Adventure is waarschijnlijk wel de meest bizarre tot nu toe. Dit is wat je mag verwachten.

Gudetama: An Eggcellent Adventure

Gudetama: An Eggcellent Adventure volgt een kuikentje, Shakipiyo, en een ei zonder schaal, maar met prominent achterwerk, Gudetama. De twee gaan op zoek naar hun moeder. Een zoektocht die sowieso niet makkelijk is, maar nog extra moeilijkheden met zich meebrengt. Zo tikt de tijd voor Gudetama namelijk genadeloos verder, want de houdbaarheidsdatum van een ei zonder schaal is natuurlijk niet heel lang.

Voor ons is Gudetama misschien gloednieuw, maar in Japan bestaat het eitje al sinds 2013. Het personage werd ontwikkeld door Sanrio, de studio achter onder andere Hello Kitty en Aggretsuko. Zo liep er van 2014 tot 2020 al een animatiereeks over Gudetama op de Japanse televisie. Maar nu gaat het dus om een reeks die live-actionbeelden combineert met animatie. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen die vanaf vandaag te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Gudetama: An Eggcellent Adventure:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...