Guillermo del Toro’s stopmotionversie van ‘Pinocchio’ krijgt officiële trailer

Netflix pakt dit najaar uit met een nieuwe versie van de klassieker Pinocchio. Deze keer gaat het niet om een live-actionversie zoals Disney er eerder dit jaar nog een maakte, maar wel om een volledige film in stopmotion. Netflix heeft nu de trailer voor die film gelost en die toont het vakmanschap dat in de film kroop.

Iedereen kent het verhaal van Pinocchio, maar binnenkort zullen we het kunnen zien zoals we het nooit eerder zagen. Bekroond regisseur Guillermo del Toro bundelde namelijk zijn krachten met stopmotionartiest Mark Gustafson om een stopmotionversie van het sprookje te maken. En die belooft indrukwekkend te worden.

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Guillermo del Toro’s Pinocchio is volledig gemaakt in stopmotion door Mark Gustafson. In de film zijn dus geen acteurs te zien, al wist het duo wel enkele grote namen te strikken voor de stemmen in de film. De stem van Pinocchio wordt verzorgd door nieuwkomer Gregory Mann. Maar hij wordt omringd door enkele klinkende namen. Zo leent Ewan McGregor zijn stem aan Cricket en is David Bradley te horen als Geppetto. Tilda Swinton neemt de stem van Fairy with Turquoise Hair voor haar rekening. Daarnaast zijn ook Christoph Waltz (Count Volpe), Cate Blanchett (Spazzatura), Ron Perlman (Podest), John Turturro (Master Cherry), Tim Blake Nelson Coachman), Burn Gorman (Carabiniere) en Stranger Things-gezicht Finn Wolfhard (Candlewick) te horen in de film.

De Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro won met zijn film The Shape of Water in 2018 zowel de Oscar voor Beste film als die voor Beste Regisseur. Daarnaast kan je hem ook kennen van de film Pan’s Labyrint. Netflix deelde eerder al een imposante ‘Behind the craft‘-video van de film. Daarin kon je zien hoe de film frame per frame gemaakt werd en hoe er verschillende formaten van de personages gebruikt werden.

Bekijk hier de officiële trailer van Guillermo Del Toro’s Pinocchio:

Guillermo Del Toro’s Pinocchio is vanaf 9 december te vinden op Netflix. De film zal ook in een beperkt aantal zalen getoond worden vanaf woensdag 23 november.

Meer
Lees meer...