‘Harry & Meghan’: Tweede deel krijgt laatste trailer

Deze week, op donderdag 15 december, krijgen we het vervolg op de documentairereeks Harry & Meghan te zien. In het eerste deel zagen we alvast hoe de twee elkaar leerden kennen en hoe Harry besloot om zijn familie te beschermen tegen de media en het Instituut. In het tweede deel gaat het duo nog verder in op hun afscheid van het Britse koningshuis.

Dat het leven in het Britse koningshuis er soms als een soap uitziet, hoeven we je niet meer te vertellen. Sinds de komst van de fictiereeks The Crown en het vertrek van prins Harry naar de Verenigde Staten, wordt het koningshuis nauwlettend in de gaten gehouden. De geruchtenmolen lijkt niet stil te staan, en daar doen prins Harry en Meghan Markle met hun nieuwe docureeks op Netflix nog een schepje bovenop doen.

Harry & Meghan

De eerste drie van zes afleveringen van Harry & Meghan zijn sinds afgelopen vrijdag te bekijken op Netflix. Eind maart 2020 namen prins Harry en Meghan Markle afscheid als senior royals van het Britse koningshuis. Het eerste deel van documentairereeks ging vooral over hoe het koppel haar elkaar had leren kennen en de moeilijke integratie in het Britse koningshuis.

De eerlijkheid en de strakke toon waarmee Harry en Meghan over het Instituut (bijnaam van het Britse koningshuis, red.) praten, zorgt in het Verenigd Koninkrijk al voor heel wat kritiek. Ook op sociale media noemen sommigen de reportage overbodig. Maar toch lijkt het te werken, want overal wordt erover gepraat.

Deel 2

Dat zal na deze week ook enkel nog toenemen, want op donderdag 15 december verschijnt het tweede deel. Afgelopen weekend deelde Netflix al een fragment waarin we verschillende beelden van de trouw van het koppel zagen. Vandaag doet de streamingdienst er nog een trailer bovenop.

Daarin zien we dat het tweede deel vooral rond hun nieuwe leven zal draaien. Zo zien we het koppel op een vliegtuig en noemt Harry het ‘de vlucht naar de vrijheid’. “Ze wilden vrij zijn om te kunnen liefhebben en gelukkig te kunnen zijn. En ik steunde dat idee”, horen we een persoon zeggen.

Toch zit er ook weer een negatieve toon in. Harry heeft het namelijk over hoe het Instituut er alles aan zou doen, ook liegen, om zijn broer William te beschermen. Maar niet hetzelfde zou doen voor hem. Waar dat precies over gaat, dat zien we dus binnenkort.

Bekijk de trailer van Harry & Meghan deel 2 hier:

Deel 1 van Harry & Meghan is nu te zien. Deel 2 volgt op donderdag 15 december.

Meer
Lees meer...