‘Harry & Meghan’: Onthullende Netflixdocu krijgt eerste officiële trailer en releasedatum

De langverwachte Netflixdocumentaire Harry & Meghan heeft eindelijk een releasedatum gekregen en die is veel vroeger dan verwacht. De zesdelige docu is namelijk al vanaf donderdag 8 december 2022 te zien op de streamingdienst. Harry & Meghan heeft ook een officiële trailer gekregen.

Eind maart 2020 namen prins Harry en Meghan Markle afscheid als senior royals van het Britse koningshuis. Het koppel trok naar de Verenigde Staten en smeet zich op heel wat projecten. Meghan Markle bracht een kinderboek uit, Harry ging aan de slag bij een start-up in Silicon Valley en samen sloten ze een exclusief contract met Netflix.

Die deal met Netflix had van bij het begin de bedoeling om een documentaire te maken rond Harry en Meghan. Maar die liet uiteindelijk heel wat langer op zich wachten dan velen hadden gehoopt. Aanvankelijk was het de bedoeling om Harry & Meghan vlak na de release van het nieuwste seizoen van The Crown op Netflix te zetten. De dood van Queen Elizabeth II en de gevoeligheden daarrond hebben er echter voor gezorgd dat de streamingdienst besloot de release uit te stellen.

8 en 15 december 2022

Toen Netflix vorige week de eerste beelden van Harry & Meghan deelde, was dat nog zonder officiële releasedatum. De meesten gingen er dus vanuit dat de documentairereeks maar in 2023 zou uitkomen, maar dat blijkt nu niet waar te zijn. In een officiële trailer onthult Netflix namelijk dat Volume I al op donderdag 8 december verschijnt. Volume II volgt een week later op donderdag 15 december.

Aangezien Harry & Meghan uit zes afleveringen bestaat, mogen we ervan uitgaan dat beide delen drie afleveringen zullen bevatten. Volume I gaat vermoedelijk over hoe de relatie tussen prins Harry en actrice Meghan Markle tot stand kwam. We zien in de trailer ook hoe dat aanvankelijk enthousiast onthaald werd in het Verenigd Koninkrijk. Al snel verandert dat echter en worden de tabloids steeds negatiever over Meghan. Dat zou er uiteindelijk voor zorgen dat het koppel besliste te stoppen als senior royals en naar de VS te verhuizen. “Niemand kent de volledige waarheid … Wij kennen de volledige waarheid”, horen we Harry zeggen aan het einde van de trailer.

Bekijk de trailer van Harry & Meghan hier:

Harry & Meghan is vanaf 8 december 2022 te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...