‘Harry Potter’-fans trekken massaal naar Kings Cross Station voor jaarlijkse Hogwarts Express mededeling

1 september staat bij ons natuurlijk bekend als eerste schooldag. Ook voor de tovenaars van Hogwarts begint het schooljaar op 1 september. Zoals we leerden uit de boeken van Harry Potter moeten de tovenaars op die dag de trein nemen naar Hogwarts. Dat doen ze in Kings Cross Station op perron 9 3/4. En naar jaarlijkse traditie wordt het vertrek van die trein ook daadwerkelijk afgeroepen in het Londense station.

Het is vandaag niet alleen een belangrijke dag voor kinderen (en hun ouders die foto’s delen op sociale media), maar ook voor Potterheads. 1 september is namelijk de dag waarop Harry Potter en zijn vrienden de Hogwarts Express moesten nemen naar Hogwarts. En die gebeurtenis wordt nog steeds gevierd.

Perron 9 3/4

Elke eerste september verschijnt er een bijzondere trein op de borden van Kings Cross Station in Londen. Om 11 uur stipt vertrekt daar namelijk de Hogwarts Express richting de tovenaarsschool Hogwarts. De trein vertrekt van het perron 9 3/4 dat enkel toegankelijk is voor tovenaars (sorry, dreuzels). Maar elk jaar kan iedereen wel de aankondiging van die trein horen. En daarvoor trekken heel wat Potterheads speciaal naar Londen.

De traditie wordt ondertussen gezien als een hoogdag voor fans waarvoor verschillenden zich speciaal verkleden om naar Kings Cross Station te trekken. Voor de gelegenheid is er ook een kraampje te vinden in het station waar butterbeer verkocht wordt. Dit jaar zakten opnieuw duizenden mensen af naar Londen waardoor er ook heel wat filmpjes verschenen op TikTok en die zijn ontroerend voor Harry Potter-fans.

Bekijk de beelden hier op TikTok:

@uktravel #fyp #harrypotter #hogwarts #hogwartsexperess #hogwartsedit ♬ original sound – uktravel
@visitlondon

♬ original sound – Visit London
@harrypotter can't believe the hogwarts express left without me AGAIN! #BackToHogwarts ♬ original sound – Harry Potter
Meer
Lees meer...