‘Harry Potter’-acteur Tom Felton speelt mee in eerste Belgisch-Nederlandse Netflixfilm

Netflix kondigde eerder deze maand De Slag Om De Schelde, of The Battle Of The Scheldt aan. De film is de eerste Belgisch-Nederlandse creatie van het streamingplatform. De hoofdrolspelers uit de film waren al bekend. Maar nu kwam ook aan het licht dat niemand minder dan Harry Potter-acteur Tom Felton ook in de prent te zien zal zijn.

De Slag Om De Schelde ofwel The Battle Of The Scheldt wordt de eerste Belgisch-Nederlandse Netflixfilm. Zoals de titel al – niet zo – subtiel duidelijk maakt, zal de oorlogsprent het verhaal vertellen van de Slag om de Schelde. Netflix kondigde de film begin deze maand al aan.

Die slag vond plaats zo’n 75 jaar geleden, op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het slagveld was de grens tussen het Nederlandse Zeeland en het noorden van België. De opnames zijn al volop bezig en verhuizen binnenkort naar Zeeland en ons land.

Internationale film én cast

The Battle Of The Scheldt is een internationale film, waarin zowel Nederlands als Engels gesproken wordt. De camera volgt drie mensen die betrokken zijn bij de Slag. Het gaat om een jonge Nederlandse collaborateur, een verdwaalde Britse piloot en een lokaal meisje van het verzet. Zij worden respectievelijk gespeeld door de Nederlander Gijs Blom (22), de Brit Jamie Flatters (19) en de Nederlandse Susan Radder (20).

Een jonge cast dus, die aangevuld wordt met een mondje internationaal talent. Niemand minder dan Tom Felton speelt namelijk mee in de prent. Welk personage hij precies voor zijn rekening neemt, da’s voorlopig nog niet bekend.

Méér dan Draco Malfoy

De meesten onder jullie (en ons) kennen Tom Felton vooral van zijn rol als Draco Malfoy in de Harry Potter-reeks. Draco was een etter en één van de grootste vijanden van de geliefde tovenaar Harry Potter. En toch vielen alle jonge vrouwelijke fans voor hem in zwijm. De acteur speelde daarnaast ook nog mee in andere films en series. Bovendien sprak ook hier en daar de stem van een tekenfilmfiguurtje in.

Meer
Lees meer...