Harry Styles cancelt concert in Kopenhagen na recent schietincident

Afgelopen zondagavond vond er een schietpartij plaats in Kopenhagen. Daar zou een 22-jarige man het vuur geopend hebben op een winkelcentrum waarbij op zijn minst drie mensen het leven lieten. In het licht van dit incident besloot zanger Harry Styles zijn concert in de Deense hoofdstad te annuleren. Die zou namelijk op diezelfde avond vlakbij plaatsvinden.

Harry Styles heeft zijn recent concert in Kopenhagen gecanceld. Dit deed hij nadat enkele mensen om het leven kwamen en meerdere gewond raakten in een schietpartij in een winkelcentrum. Slechts uren voordat hij het podium ging betreden van de Royal Arena vlakbij opende een jongeman het vuur in het Field’s-winkelcentrum in de Deense hoofdstad. Dat meldde de lokale politie op zondag op sociale media.

Schietpartij

Er is al iemand opgepakt die mogelijk verantwoordelijk was voor de schietpartij, laat de politie weten. Ze beschreven de dader als een 22-jarige etnische Deen. “Er is meer dan één dode bevestigd en verschillende andere mensen raakten gewond”, meldde de Deense politie in een andere Twitterpost. “Als je je in Kopenhagen bevindt, laat je familie of naasten dan weten of alles in orde is.”

De Deense autoriteiten lieten ook weten dat ze “op zoek zijn naar getuigen, foto’s en video’s van het incident”. Die zouden hen namelijk kunnen helpen in hun onderzoek.

Harry Styles

De Watermelon Sugar-zanger stond gepland om op te treden in de Royal Arena in Kopenhagen op diezelfde zondagavond met zijn ‘Love On Tour’-tournee. Maar hij cancelde het optreden in licht van het schietincident dat erg vlakbij plaatsvond. Styles trok naar sociale media om te laten weten dat hij het nieuws “hartverscheurend” vond.

“Mijn hart breekt voor de mensen van Kopenhagen. De mensen zijn er zo warm en vol liefde. Ik ben er kapot van. Ik leef mee met de slachtoffers, hun families en iedereen die hierdoor geraakt is. Het spijt me dat we vanavond niet samen konden zijn. Draag alsjeblieft zorg voor elkaar. H”, schreef Styles op zijn sociale media.

Harry Styles staat normaal deze donderdag, op 7 juli, in het Sportpaleis in Antwerpen.

Meer
Lees meer...