Heather Morris (Brittany) over sfeer op Glee-set: “Naya Rivera was de enige die opstond tegen pesterijen Lea Michele”

Dat het op de set van Glee niet zo vrolijk was als het er in de reeks uitzag, weten we nu al een tijdje. Maar Heather Morris, die in de reeks de Brittany speelde, heeft nu meer details gegeven over de situatie op de set, de pesterijen door Lea Michele (Rachel) en hoe het Naya Rivera (Santana) was die het opnam voor de rest van de cast.

Heather Morris, die jarenlang Brittany S. Pears speelde in Glee, heeft zich uitgesproken over de sfeer op de set. Die werd namelijk verziekt door Lea Michele, die ook niet aanwezig was bij de reünie van de cast in de nasleep van het overlijden van Naya Rivera. En voor die afwezigheid was dus een duidelijke reden.

‘Levende hel’ door Lea Michele

Heather Morris was te gast in de podcast Everything Iconic With Danny Pellegrino. Daar kwam het onderwerp Lea Michele ter sprake. In de zomer van vorig jaar tweette actrice Samantha Ware (Jane Hayward in Glee) dat Lea Michele haar tijd op de set van Glee in een “levende hel” veranderde. Ze reageerde op een tweet waarin Michele haar steun voor de Black Lives Matter-beweging uitsprak. Heel hypocriet, zo vond Ware, want Michele zag haar op de set als minderwaardig.

“Weet je nog hoe je mijn eerste televisierol in een levende hel veranderde? Want ik zal het nooit vergeten. Je vertelde iedereen dat je je behoefte zou doen op mijn pruik als je de kans zou krijgen. En dat was maar één van de vele andere traumatische incidenten die me deden twijfelen aan mijn carrière in Hollywood.” Later sloten ook andere acteurs en actrices uit Glee zich aan bij de opmerkingen van Ware. Daaronder ook Heather Morris. Zij tweette dat Lea Michele “onaangenaam” was om mee samen te werken. In diezelfde tweet liet ze ook weten dat ze eerder had moeten ingrijpen.

Naya Rivera

In de podcast laat Heather nu weten dat ze heel wat kritiek kreeg na de tweet. “Mensen dachten: ‘Dit is zo cryptisch, waarom zeg je niet gewoon waar het op staat?’. Maar ik hield me toen in omdat Lea Michele toen zwanger was en er al heel wat te doen was rond haar en … het is allemaal waar.” Ze gaat dieper in op waarom ze niet eerder ingreep. “Misschien waren we allemaal het slachtoffer van pesterijen en het is typisch voor slachtoffers om jezelf de schuld te geven. Maar het is allemaal waar en de enige persoon die er eerlijk over was, was Naya (Rivera, red.). Het was iets dat op de set onder de mat werd geschoven.” Naya sprak over haar relatie met Lea in haar boek Sorry Not Sorry dat verscheen in 2016.

“We hadden absoluut voor onszelf kunnen opkomen en naar de bazen van Fox kunnen stappen en vertellen hoe we ons voelden bij de situatie”, zegt Heather Morris nog. “Maar niemand deed dat. En nu leven we in een cultuur waarin het acceptabel is om zo’n dingen te doen, maar ik denk dat veel mensen toen bang waren. En ik dacht ook dat het niet aan mij was om iets te zeggen. Maar ik weet niet waarom want ik was een castmember net zoals de rest en we verdienen het allemaal om ons comfortabel te voelen op de set.”

Meer
Lees meer...