Heinz en Absolut Vodka komen met opmerkelijke samenwerking

Een limited edition tomatensaus met vodka, daar komen Heinz en Absolut Vodka mee naar buiten. Hun inspiratie haalden ze bij topmodel Gigi Hadid. In 2020, tijdens de lockdownperiode, kwam zij naar buiten met een speciaal recept: penne alla vodka. Dat recept ging viraal.

Drie jaar na de hype komen Absolut Vodka en Heinz nu met een klaargemaakte pastasaus voor de penne alla vodka. Dat gerecht ging viraal, maar je moest zelf de saus maken. Die kan je nu in een pot kopen.

Heinz x Absolut Vodka

De speciale pastasaus komt helaas maar met een beperkte oplage op de markt, dus je moet snel zijn om een van de potten Heinz x Absolut Tomato Vodka Pasta Sauce te bemachtigen. Wel zal je niet dronken worden van de pastasaus. Tijdens het kookproces wordt namelijk het grootste deel van de alcohol uit de vodka gereduceerd, waardoor een textuur ontstaat die de rest in balans brengt.

Bron (L-R): STEFANI REYNOLDS/AFP via Getty Images; Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

De saus moet dus enkel worden opgewarmd. Vervolgens giet je het bij gekookte pasta. De potten zijn 350 gram en verkrijgbaar voor 2,5 pond (2,84 euro). In België zal het niet in de winkel komen, wel kan je ze online bestellen op de volgende website: www.heinztohome.co.uk.

Geïnspireerd op Gigi Hadid

De saus is geïnspireerd op het wodka-pastarecept van supermodel Gigi Hadid. Toen zij het maakte, was ze in verwachting, dus deed ze er zelf geen vodka bij. De video ging in 2020 viraal op TikTok en Instagram en wordt sindsdien nagemaakt door foodies en influencers.

Meer
Lees meer...