‘Hellmut Lotti Goes Metal’: opvallend concert op Graspop deze zomer

Graspop is deze zomer voor de eerste keer in zijn bestaan het podium voor Helmut Lotti. Hij zal er een speciaal optreden komen geven. De man met de klassieke stem schakelt over naar metal en gitaren.

Helmut Lotti beslist om het over een andere boeg te gooien. Op Graspop zal hij talloze covers van rockklassiekers brengen. “Qua zware gitaren zal het nog meevallen”, vertelt Helmut Lotti. Het festival gaat door van 15 tot 18 juni in Dessel in Antwerpen. Tickets gaan vlot de deur uit.

Rockzender Willy

Zijn metalvuur werd eerder dit najaar door rockzender Willy aangewakkerd. Ter gelegenheid van de Willy 1000 haalde Helmut toen de ruige rocker in zich naar boven. De liefde voor metal heeft hij ook deels te danken aan zijn broer Johan die een echte metalhead was.

Hij coverde zijn ultieme metalplaat Run to the Hills van Iron Maiden. Met zijn optreden in de Metal Dome van Graspop komt er wel een zeer opvallend vervolg aan zijn metal-avontuur.

Graspop

“Naar hardrocknormen gaat het redelijk mild zijn”, vertelt hij. “Ik zie het als een soort van greatest hits. Vooral vintage rock van de jaren 70 en 80 zal de revue passeren. Het wordt vooral een feest der herkenning, met allemaal covers”. 

Op zondag 18 juni waagt Lotti zich aan een hele set voor een publiek dat hij totaal niet gewoon is. Graspop Metal Meeting gaat door van 15 tot 18 juni in Dessel in Antwerpen. Helmut staat op de affiche te schitteren naast andere headliners als Guns ‘N Roses, Machine Head, Slipknot en Mötley Crüe. 

Tickets zijn te verkrijgen op de website.

Meer
Lees meer...