Nieuwe ‘Superman’-film waarschijnlijk opnieuw met Henry Cavill

Acteur Henry Cavill komt mogelijk voor de vierde keer terug voor de rol van Superman in een nieuwe Superman-film. Ondanks eerdere berichten van Cavill over het afscheid van Clark Kent liet hij recent weten een nieuwe hoofdrol niet uit te sluiten.

Superman verscheen voor het eerst in 1938 als stripfiguur. Het was de eerste superheld met bovenmenselijke krachten. Inmiddels zijn er al elf Superman-films gemaakt. Cavill speelde de hoofdrol in de laatste drie films: Man of Steel, Batman V Superman: Dawn of Justice en Justice League. Voor de volgende film zou Cavill opnieuw in de huid van de vliegende spierbundel kruipen.

“De cape is nog steeds van mij”

Brandon Routh gaf de fakkel in 2013 door aan Henry Cavill voor de rol als Superman.
(bron: Shutterstock)

In 2018 meldde Cavill nog definitief te stoppen als Superman omdat zijn drukke agenda dat niet toeliet, maar in een recent interview klonk al een heel ander geluid bij de acteur. “De cape hangt nog steeds in mijn kast en is nog steeds van mij”, zei Cavill toen. Nu blijkt de Brit ook echt in gesprek te zijn met Warner Bros. over een terugkeer als de superheld. Dat schrijft Variety.

In 2013 nam Henry Cavill de fakkel over van Brandon Routh als hoofdrol in de Superman-films. Uiteindelijk speelde Routh maar in één Superman-film mee (Superman Returns uit 2006). Cavill zou dat uiteindelijk drie keer doen. In de voorlopig laatste film, Justice League, speelde Cavill samen met Ben Affleck als Batman en Gal Gadot als Wonder Woman.

Geen vervolgfilm

Het is nog niet bekend in welke hoedanigheid Superman zal terugkeren. De nieuwe film zou alleszins geen vervolg zijn op Man of Steel, de eerste film waar Cavill in meespeelde. Superman zou een bijrol krijgen in de geplande films zoals Shazam 2, Black Adam of Aquaman 2. Verder is er over de cast, de regisseur of de titel van de film nog niets bekend.

Meer
Lees meer...