Zeven politieke kopstukken gaan tijdelijk samenwonen in ‘Het Conclaaf’ op VTM

In de aanloop naar de verkiezingen op zondag 9 juni trekken politieke kopstukken van het ene debat naar het andere politiek duel. Bij VTM maken ze ook plaats voor een uniek debat. Voor het eerst in de geschiedenis komen in Het Conclaaf zeven toppolitici een weekend lang samen.

Vanaf donderdag 16 mei laten Alexander De Croo (Open VLD), Petra De Sutter (Groen), Bart De Wever (N-VA), Raoul Hedebouw (PVDA), Sammy Mahdi (CD&V), Conner Rousseau (Vooruit) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zich op de rooster leggen door Eric Goens én door elkaar.

Het Conclaaf

Hoe verlopen de contacten tussen de grootste politieke spilfiguren van ons land, wanneer ze afgezonderd zijn van de dagelijkse hectiek? In Het Conclaaf debatteren de zeven kopstukken tijdens hun verblijf over wat hen verdeelt, over hoe ze kunnen samenwerken, over het politieke klimaat en de reputatie van de politiek in 2024.

Tijdens een verblijf in een kasteel in de Ardennen zitten de politici letterlijk een weekend op elkaar te kijken. Daardoor hoopte tv-maker Eric Goens alvast dat er soms andere onderwerpen dan gewoonlijk aan bod zouden komen. “Het was zowel een verhelderende als bij momenten ontluisterende driedaagse. Je merkt dat de politici heel weinig goede relaties met elkaar onderhouden. Sommigen hebben elkaar al bijna vier jaar niet meer gezien. Die confrontatie levert pittige debatten en onthullende conversaties op”, klonk het. 

Sluit de N-VA een Vlaamse regering met Vlaams Belang volledig uit? Waarom is Sammy Mahdi “the most hated man in the castle”? Hoe valt de terugkeer van Conner Rousseau bij de kopstukken? En hoe legt Raoul Hedebouw uit dat zijn partij vorig jaar 662.000 euro uitgaf aan promo op sociale media? Daar komen vanaf 16 mei misschien wel antwoorden op.

Het Conclaaf is vanaf 16 mei elke donderdag om 21.50 uur te zien bij VTM.

Meer
Lees meer...