Het einde van ‘Game of Thrones’ nadert: Ned Stark blikt terug op het begin

Het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ komt eraan. Is er een beter moment om Sean Bean te laten terugblikken op zijn tijd als ‘Lord of Winterfell’ Ned Stark? Wij denken het niet! In een interview vertelde hij over de herinnering aan Ned Stark en zijn niet zo-bastaardzoon Jon Snow.

The lone wolf dies, but the pack survives.” Het is een van de quotes uit Game of Thrones die echt klopt. Sansa, Arya, Bran en Jon kunnen nog op de Iron Throne eindigen, ook al stierf hun vader al in het eerste seizoen van de reeks. Bijna acht jaar na de dood van zijn personage, Ned Stark, praat Sean Bean met Entertainment Weekly over zijn tijd in Game of Thrones, de blijvende impact van zijn personage en het geheim over zijn niet zo-bastaardzoon Jon Snow.

De laatste scènes van Ned Stark

De meest verschrikkelijke scène van Sean Bean in Game of Thrones is ongetwijfeld die waarin zijn personage Ned Stark onthoofd wordt. Al verliepen de opnames daarvan helemaal niet zo ernstig. “Wanneer het hoofd viel, waren er fouten. Het liep niet altijd helemaal juist en dat was best grappig.” Bovendien moest Bean nog scènes die voor de onthoofding plaatsvonden opnemen toen hij eigenlijk al onthoofd was. Het was dus geen écht einde voor hem.

Onderkruipers

Dat Ned Stark blijft hangen bij fans van de serie, vindt Bean geen verrassing. “Ned was een eervol, eerlijk en integer personage. Hij doet het vuile werk (zoals de wegloper van de Night’s Watch onthoofden in de eerste aflevering) en blijft bij zijn principes.” Wanneer hij aankomt in King’s Landing, krijgt Ned voor het eerst te maken met onderkruipers, of toch zeker in die mate.

Hoe zal Game of Thrones eindigen? Wij zetten acht theorieën op een rijtje.

Hij is de eerste echt goede man in Game of Thrones en kan eerst geen weg met de spelletjes in de hoofdstad. Wanneer hij beslist mee te spelen, zit hij plots tot over zijn oren in de complotten en loopt het allemaal mis. “Hij krijgt amper steun, maar probeert toch eerlijk te blijven en zijn eer te behouden”, vertelt hij aan EW. “Ned Stark bleef bij zijn principes tot het bittere eind.”

Het geheim over Jon Snow

Ondertussen weet iedereen het al: Jon Snow is geen bastaard, maar een Targaryen. Dat geheim kwam pas boven water toen Sean Bean al niet meer in de serie meespeelde en niemand had het hem verteld. “Nee, ik wist ook niet wie de ouders van Jon waren toen ik Ned speelde. Zoals alles bij Game of Thrones, bleef dat ook heel duister en geheim.” De makers van de serie laten de kijkers maar weten wat zij willen dat ze weten. “Het zou ook te veel zijn, mocht dat al van in het begin geweten zijn”, vult hij aan.

Vergeten hoe de trailer van het achtste seizoen van Game of Thrones eruit zag? (Shame!) Herbekijk hem hier:

Het laatste seizoen van Game of Thrones komt uit op 14 april.

Meer
Lees meer...