Het liefdessprookje van David Guetta is ontaard in een ware nachtmerrie

“De liefde is er niet meer tussen ons.” Zo kondigden DJ David Guetta en zijn Cathy in maart hun scheiding aan. Na 22 jaar huwelijk. Twee jaar geleden hernieuwden de twee op Ibiza nog hun trouwbeloften. Nu, in de week voor Guetta’s headline slot op Tomorrowland, is er alleen nog maar bittere ruzie. De inzet: het fortuin van ongeveer 30 miljoen van de Franse DJ. Hoe het zo ver kwam:

Het leek allemaal simpel eind maart: twee volwassen mensen die na 22 jaar besloten uit elkaar te gaan en de officiële scheiding als een formaliteit beschouwden. Zo werd het ons toch gepresenteerd. Maar schijn bedriegt. Eerst en vooral was er het bizarre gegeven dat ondanks het neerleggen van alle paperassen bij de rechtbank in Parijs, mevrouw Guetta haar David niet echt kon loslaten. Ze postte nog een poosje foto’s op sociale media die moesten aantonen dat het allemaal koek en ei was tussen de twee.

In een volgend stadium kwam het nieuws dat het pas gescheiden koppel een villa aan het bouwen was in Los Angeles. Dat zou een plaats worden waar ze samen met de twee kinderen konden zijn.

Maar toen kwam aan het licht dat de relatie die David Guetta had met een model van 24 al meer dan een jaar aan de gang was. Gedaan met de pleasantries

Misschien heeft het ook hier iets mee te maken: David Guetta is voor Catherine Lobé meer dan haar ex en de vader van haar twee kinderen. Hij is de spil van een businessimperium dat zij bouwde rond de populaire deejay. 

Van de vestiaire naar het Stade de France

Catherine Lobé werd in 1967 geboren in Dakar. Haar vader was een officier in het Kameroenese leger, haar moeder een Française. Ze bracht haar jeugd door in Senegal, maar ook in Toulon in Frankrijk. Al op jonge leeftijd organiseerde Cathy feestjes. Haar eerste betaalde job in Toulon was in de vestiaire van een nachtclub. Ze promoveerde al snel tot barmeid. Daarna volgde ze haar broer een poosje naar La Réunion om vervolgens in het nachtleven van Saint-Tropez te belanden. 

Haar droom: werken in de Les Bains Douches of de Palace, toen de bekendste clubs in Parijs. Waar ze ook in slaagt. In no time werd ze manager van haar eerste nachtclub in de Franse hoofdstad. En toen ontmoette ze David.

All things said: het was Cathy die David ontdekte. En de supersterrenstatus die Guetta nu geniet heeft hij eigenlijk volledig aan haar te danken. “Hij is de ster, zij de brains en de zakenvrouw” luidt het. Het was Cathy die de move van de Guetta’s naar Ibiza bedacht, de hele toestand met Pacha regelde en zo de fundamenten legde van David’s internationale doorbraak. De hele F*** Me I’m Famous-toestand? Cathy’s idee. En dat geldt zo’n beetje voor alles: de muziek was voor David, al de rest – de marketing, de deals, de special events – bedacht Cathy. Zij is de vrouw die voor het eerst het Stade de France omtoverde tot een megadiscotheek met als headliner uiteraard hubby David. Zij bedacht de kledinglijn en uiteraard de parfums.

“Cathy owns all of the business”

Mevrouw Guetta bouwde niet alleen de business rond Guetta, ze is er ook voor een groot stuk eigenaar van blijkt nu. En ze staat op haar strepen. Een bron uit de platensector is formeel: “Cathy owns all of the business names, and the music rights, including their F**k Me I’m Famous brand of dance parties and popular compilation albums.” Geschatte waarde van dat alles: 30 miljoen. Ze wil daar de helft van nu. Wat, eerlijk gezegd behoorlijk schappelijk klinkt mits haar input.

David ziet dat blijkbaar anders. De vraag is ook maar hoe echt het plaatje dat de Guetta’s zo graag de wereld instuurden – dat van het perfecte showbizkoppel – eigenlijk was. Zeker de jongste jaren. Want als er één ding is waar Cathy meesterlijk goed in is dan is het public relations. De ultieme stunt was wellicht het hernieuwen van hun huwelijksbeloften, nog geen twee jaar geleden, op Ibiza, aan de Pacha. De boodschap: “Twintig jaar samen, kijk eens wereld, zelfs met mensen zoals ons kan dat.”

“Je suis un révélateur, David est une personne introvertie, plutôt timide et réservé”

Maar uit een zeldzaam open interview met Pilibo Mag van zeven jaar terug, blijkt al snel de ware aard van de relatie: business. Daarin stelt Cathy heel duidelijk hoe het zit: “Je suis un révélateur, David est une personne introvertie, plutôt timide et réservé, et moi complètement à l’opposé.” En gevraagd naar het waarom dat zolang kan standhouden: “Notre force est que nous avions un projet commun.” Heel romantisch. Geen woord over de twee kinderen, om maar iets te zeggen. Of toch:  blijkbaar heeft ze 15 jaar gewacht daarmee. Want: “Les enfants – ce n’est pas très sexy pour l’homme. Il ne faut pas oublier que les hommes souhaitent des femmes sexy.”

Verlatingsangst

Uit dat interview blijkt dat Cathy zich ernstige zorgen maakt dat David haar gaat verlaten: “Lorsque mon mari m’a rencontrée il avait une photo de moi, une image de moi. Comme tout le monde, mon corps change, plus je vieillis, plus je me dis, il faut que je reste jolie. C’est beaucoup de travail. Mon mari, j’ai envie de le garder.” Of: ik word ouder en dat past niet meer in het plaatje dat hij van mij in zijn hoofd heeft. En mooi blijven kost me veel moeite. Maar ik wil hem houden. 

Het zijn geen dingen die je zomaar zegt als alles perfect is. Er zit zelfs een waarschuwing in naar David: “Moi aussi, je voyage beaucoup, je rencontre du monde.” (Ook ik reis veel en kom al eens iemand tegen)

Het eindigt berustend: “Lorsque je remplis le stade de France, il y a de l’admiration dans les yeux de mon mari. Lorsque je fais mes soirées à Ibiza, il y a de l’admiration. Evidemment, c’est différent pour chacun. Mon couple est basé sur l’admiration.” Een relatie gebaseerd op respect en bewondering dus, vooral voor de zakelijke efforts dan.

Dat interview was een one off, een slip of the tongue: wellicht omdat het voor een tijdschrift was dat zich specifiek richt tot vrouwen met dezelfde achtergrond als Cathy – vrouwen uit Afrika en de overzeese gebieden die in Frankrijk wonen.

Al een jaar met Jessica (24)

Dus al bij al, de scheiding die in maart werd uitgesproken, was onvermijdelijk. De afhandeling ervan blijkt echter een nachtmerrie te zijn. Ook al omdat David Guetta blijkbaar een nieuwe liefde heeft gevonden. Een zekere Jessica, 24, model en volgens vrienden “een jonge versie van alles wat Cathy op die leeftijd was”. Geruchten over een nakende verloving doken afgelopen week op. 

David Guetta is al meer dan een jaar samen met zijn Jessica blijkt nu. Cathy zou ondertussen teruggekomen zijn op haar voorstel om alles 50/50 te splitsen en op haar strepen staan. Wordt vervolgd.

Meer
Lees meer...