Hier zijn 13 plekken in Brussel waar je heerlijk kan brunchen

Hier zijn 13 plekken in Brussel waar je heerlijk kan brunchen

Ze zijn soms moeilijk te vinden, maar ze zijn er: ontbijtplekken in Brussel. Een croissant hier, un pain au chocolat daar, de Brusselse pendelaar weet dat je overal een snelle hap kan krijgen. Maar stel nu dat je honger én tijd hebt, dan ga je toch gewoon voor de full package? Un vrai petit dèèèj quoi, hier en wel nu:

1. L’amour fou 

Drie woorden: Brunch du week-end. Deze zaak ligt in het hartje van Elsene en serveert tijdens het weekend van 11 tot 17 uur een uitgebreide brunch. (La folie!!) En als we de naam van het restaurant mogen geloven, zou je hier wel eens de ware kunnen vinden. Of niet. 

2. Les Filles. Plaisirs Culinaires. 

Le petit dèèèj vind je ongetwijfeld bij Les Filles! Een ontbijt boordevol energie? Van glutenvrije cakes tot suikerbrood, eitjes, verschillende kazen en meer. Ga maar eens voor dat buffet! 

3. De Markten 

De Markten is het café van het cultuurcentrum en bevindt zich op de Oude Graanmarkt. Daar waar het terras de beste plek is om te chillen met een frisse pint. Maar genoeg over pinten, over naar de belangrijkste maaltijd van de dag: je hebt de keuze uit een ‘petit déjeuner complet’, een ‘petit déjeuner complet op z’n vegetarisch’ en omeletten waar je vanalles aan kan toevoegen. Die laatste helaas enkel op zondag, maar wie gaat er ook door de week uitgebreid brunchen?

4. A.M. sweet 

Een 65-plusser die je op het eerste verdiep komt bedienen? Bij A.M. Sweet ga je voor de huisgemaakte kaastaart of die met bosvruchten, lattes met volle schuimkragen én een vintage boekenrek. Op en top Brussels! Hier kom je kletsen met een oude vriendin of helemaal alleen, het kan. 

5. John & Rose 

John & Rose op de Vlaamse Steenweg is de plek waar je zowel eten als kunst vindt. Een superleuk concept voor de iets hippere Brusselaar. 

6. Cocooning Breakfast 

Ontbijten op een andere manier? Cocooning Breakfast levert je ontbijt thuis of op het werk. Ontbijtmanden voor twee personen, gepersonaliseerde ontbijten volgens ‘uw nood’, het kan allemaal! Misschien iets voor Valentijn als je lui maar toch romantisch bent. Je hoeft maar naar de voordeur te stappen! 

7. Pepper Mint Tea Room 

Dit zaakje ligt vlakbij de Zuidstraat en is ideaal voor brunch of lunch. En zoals de naam al laat uitschijnen, drink je hier de perfecte cup of tea. 

8. Chez Franz 

Niet in het centrum, maar wel in het geniale St-Gillis. Hier vind je Chez Franz, een bistro waar je ook ’s avonds terecht kan. Het ontbijt dat ze hier serveren is er eentje om ‘u’ tegen te zeggen, pas mal du tout! 

9. La Brouette 

Zo’n typische ‘Grote Markt’-taverne. Je houdt ervan of helemaal niet, het ontbijt mag er alleszins wezen! Keuze uit koninklijke ontbijten, zeg dat wel: ontbijt ‘de la Reine‘ of ‘du Roi’

10. Chez Rachel 

Een blik op de kaart en ik bestel alvast een ‘Englishman in New York‘, een bagel met bacon en oeuf sur le plat. ’s Avonds kan je hier terecht voor heerlijke burgers met american potatoes hmmm. 

11. Peck 47 

Peck 47 bevindt zich op de Kiekenmarkt en is de ideale plek voor een brunch. Vergeet zeker geen smoothie of versgeperst sapje te nemen bij je hartige wafels! 

12. Yeti 

In de Yeti vlakbij de Grote Markt kan je zowel buiten als binnen de beste pancakes krijgen. Moest je nog niet overtuigd zijn, dan kan je best eens rond de periode van Pasen binnenspringen voor le brunch de Pâques.

13. ICI

Vlakbij het Brugmannplein vind je ICI, een plek waar je heerlijk én origineel kan brunchen. Het menu verandert er elke week, dus beu word je het er sowieso nooit. En ICI is bovendien ook een soort van kruidenierswinkeltje, vol verse en vergeten seizoensgroenten en zelfs servies!

Als je dacht dat je in Brussel niet kon ontbijten, heb je het grondig mis, putain. Natuurlijk biedt de hoofdstad ons een ruime keuze, nu is het aan jou om alles te testen. Bonne chance! 

Gesponsorde artikelen