Hoe erg is eten in bed eigenlijk?

Heel wat mensen blijken al eens te eten in hun bed, en dat is minder onschuldig dan je misschien denkt. Maar hoé onschuldig precies?

Kruimels in je bed zijn natuurlijk vervelend, maar niet alleen omwille van de irritatie die ze kunnen veroorzaken. Ze trekken namelijk ongedierte aan, legt Paul Bello, de eigenaar van een New Yorks bedrijf dat ongedierte bestrijdt, uit aan de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post. De insecten die ze bij PJB Pest Management Consulting het vaakst tegenkomt zijn mieren en kakkerlakken. “De mensen die slordig zijn en niet schoonmaken zijn degenen die het meeste risico lopen”, legt hij uit. “Kakkerlakken hebben maar een klein beetje eten nodig om te overleven.”

Verschillende beestjes

Verschillende soorten voedsel trekken ook verschillende dieren aan, stelt forensisch entomoloog Lou Sorkin. Zoete waren zoals frisdrank, fruitsap, cupcakes en koekjes met glazuur kunnen mieren en bepaalde vliegen aantrekken, waaronder huisvliegen, blauwe bromvliegen en de soort lucilia sericata. Restjes, zoals melk in een kom ontbijtgranen, pizza in een pizzadoos of stukjes hamburger en kip die blijven liggen in een afhaalverpakking, kunnen mieren, vliegen en ook kakkerlakken lokken.

thinkstock

Ververs je lakens!

Kadi Dulude, de eigenares van de New Yorkse poetsdienst Wizard of Homes, stelt dat ze in minstens de helft van de plaatsen waar ze schoonmaakt aanwijzingen ziet dat mensen in bed eten. “De meeste mensen weten wel dat ze hun borden naar het aanrecht moeten brengen, maar in extreme gevallen lijkt het alsof hun bed hun eetkamer is en, en als ze niet opruimen, zitten er veel beestjes”, luidt het. Ze raadt mensen aan hun lakens elke week te wassen, maar voor wie constant in bed eet, zou om de drie dagen volgens haar ideaal zijn. 

Goede raad

Dulude raadt echter aan helemaal niét te eten in bed. “Zet de tv gewoon niet in de slaapkamer. Houd de slaapkamer als een bijzondere plaats waar je naartoe gaat om te rusten.”

thinkstock
Meer
Lees meer...