Hoeveel seizoenen ‘Sex Education’ komen er? Bedenker blikt vooruit

Op Netflix kan je sinds vorige week vrijdag kijken naar het tweede seizoen van Sex Education. Ook deze keer krijgt de reeks positieve reviews en dus lijkt de kans groot dat er een derde seizoen komt … maar hoe lang gaat Sex Education nog door?

Sex Education was vorig jaar meteen een gigantisch succes voor Netflix. De tienerreeks over seks en alles wat daarbij komt kijken, is grappig, ongemakkelijk, maar vaak ook herkenbaar. Amper enkele weken na de release bevestigde Netflix dan ook dat er een tweede seizoen zou komen.

Derde seizoen bijna zeker

Die acht nieuwe afleveringen staan sinds vrijdag op Netflix. En ook deze keer wordt de reeks positief onthaald. Het is dan ook niet vreemd om te verwachten dat er een derde seizoen zal komen.

https://twitter.com/HowToGetAwayAB1/status/1218626720900751365

Officieel is dat nieuws nog niet, maar diverse bronnen noemen het wel meer dan waarschijnlijk. Laurie Dunn, bedenker van Sex Education, liet eerder al weten dat ze al aan ’t schrijven was aan nieuwe afleveringen.

Opnames voor dat derde seizoenen zouden doorgaan van mei tot en met september 2020. Als alles goed gaat zouden die nieuwe afleveringen dan begin 2021 op Netflix komen.

En verder?

Maar hoe moet het verder na dat derde seizoen? Daar is uiteraard nog geen beslissing over genomen. Toch had Laurie Dunn goed nieuws voor de fans in een interview met The Hollywood Reporter. Daar kreeg ze de vraag hoe lang Sex Education nog zal doorgaan.

“Ik denk dat de personages nog niet uitverteld zijn. Ik denk dat ik nog meer met hen kan doen als ik de kans zou krijgen. Netflix steunt ons en wil echt dat we de verhalen vertellen waarover we gepassioneerd zijn. Het voelt echt alsof alle neuzen in dezelfde richting staan en we hetzelfde programma willen maken”, zegt ze.

Meer
Lees meer...