Hou je vast, want Disney heeft alle 34 films gelost die we de komende jaren mogen verwachten

Het beloven magische jaren te worden tussen dit najaar en 2019, want Disney heeft onthuld welke films we nog allemaal mogen verwachten en wanneer. Intussen omvat Disney natuurlijk ook de studio’s Pixar, Marvel en Lucasfilm, dus je kan al raden dat het er veelbelovend uitziet.

1. The Good Dinosaur

*release: 25 november 2015

Pixar
In de nieuwste Pixar-film gaan we naar een wereld waarin de dino’s nooit zijn uitgestorven en gewoon naast mensen leven.

2. Star Wars: The Force Awakens

*release: 18 december 2015

Lucasfilm
De saga gaat verder, en dit keer moeten ze met een nieuwe vijand afrekenen: Kylo Ren. Het belooft nu al één van de meest succesvolle films uit de geschiedenis te worden.

3. The Finest Hours

*release: 29 januari 2016

Disney
Een film gebaseerd op waargebeurde feiten die een beetje doet denken aan The Perfect Storm. Chris Pine, Eric Bana en Casey Affleck spelen mee in deze film over een reddingsoperatie uit 1952 toen twee olietankers gezonken waren.

4. Zootopia

*release: 4 maart 2016

Disney
De volgende animatiefilm van Disney, waarin we een vos zien vluchten voor een misdaad waaraan hij helemaal niet schuldig is.

5. The Jungle Book

*release: 15 april 2016

Disney
Je weet intussen dat Disney steeds meer inzet op verfilmingen van populaire tekenfilms. De eerstvolgende in dat rijtje wordt The Jungle Book, waarin Mowgli in de jungle wordt opgevoed. De knappe cast bestaat uit Ben Kingsley, Lupita Nyong’o, Bill Murray, Scarlett Johansson en Christopher Walken.

6. Captain America: Civil War

*release: 6 mei 2016

Getty Images
De film gaat verder waar Age of Ultron gestopt is. Met Chris Evans en Robert Downey Jr.

7. Alice Through The Looking Glass

*release: 27 mei 2016

Disney
Dit is het vervolg op de eerste film die Tim Burton intussen alweer vijf jaar geleden maakte. Dit keer is hij producer, maar hij regisseert niet. Wel terug is de cast met Johnny Depp, Anne Hathaway en Helena Bonham Carter. Alice moet in dit verhaal terug in de tijd reizen om de Mad Hatter te redden.

8. Finding Dory

*release: 17 juni 2016

Disney
Dit is eentje waar veel Disney-fans naar uitkijken, want na 12 jaar komt er een vervolg op Finding Nemo. In deze film wordt Dory herenigd met Nemo en Marlin. Maar Nemo moet deze keer de spotlights wel voor Dory laten.

9. The BFG

*release: 1 juli 2016

Getty Images
Eén van de beroemdste jeugdboeken ooit, De GVR of Grote Vriendelijke Reus, wordt volgend jaar een Disney-film. Niemand minder dan Steven Spielberg gaat het boek van Roald Dahl verfilmen. De foto hierboven heeft niets met de filmversie te maken. Onder andere Bill Hader wordt een gezicht van de film.

10. Pete’s Dragon

*release: 12 augustus 2016

Disney
Veel reboots ook bij Disney, en dit is er eentje van. In het origineel uit 1977 zoekt een jonge wees de hulp van een gigantische draak. In de nieuwe versie zullen Wes Bentley, Robert Redford en Karl Urban meespelen.

11. Doctor Strange

*release: 26 oktober 2016

Getty Images
Een film waarover we nog niet veel weten, behalve dat de geweldige Benedict Cumberbatch de hoofdrol op zich neemt. Hij speelt een mislukte chirurg die een nieuwe kans krijgt, nadat een tovenaar hem leert tegen het kwaad te vechten.

12. Moana

*release: 23 november 2016

Disney
The Rock ooit willen horen zingen? Dat gebeurt in de 56ste animatiefilm van Disney. Een tiener vertrekt op avontuur en ontdekt een eiland uit een fabeltje in het zuiden van de Stille Oceaan.

13. Rogue One

*release: 16 december 2016

Disney
Het blijven hoogdagen voor Star Wars-fans, want deze spin-off van de filmreeks speelt zich af voor A New Hope. Enkele rebellen proberen de plannen voor de Death Star in handen te krijgen. We zullen onder andere Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Felicity Jones en Ben Mendelsohn aan het werk zien.

14. Beauty & The Beast

*17 maart 2017

Getty Images
Nog een bekende tekenfilm die we binnenkort met echte acteurs kunnen zien. Emma Watson mag de rol van Belle op zich nemen.

15. Guardians Of The Galaxy Vol.2

*release: 5 mei 2017

Disney
In de volgende film van deze reeks zullen we de cast, waaronder Chris Pratt, zien terugkeren. Voor de rest is er nog maar weinig over deze film geweten.

16. Star Wars: episode VIII

*release: 26 mei 2017

De volgende officiële Star Wars-film heeft nog geen titel, maar wel al een regisseur. Nummer acht zal worden gemaakt door Rian Johnson, die onder andere een groot deel van de serie Breaking Bad heeft ingeblikt.

17. Cars 3

*release: 16 juni 2017

Disney

18. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

*release: 7 juli 2017

Disney
Ook kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) komt terug. In de vijfde film van deze franchise neemt hij het op tegen een spookschip onder leiding van zijn vijand kapitein Salazar. Orlando Bloom zal in deze film ook terugkeren.

19. Thor: Ragnarok

*release: zomer 2017

Disney
Kort na de nieuwe piratenfilm van Disney mogen we derde Thor-film verwachten. De Hulk zou hierin trouwens zijn opwachting maken.

20. Black Panther

*release: 3 november 2017

Marvel
De samenwerking met Marvel levert over twee jaar een nieuwe heldenfilm op. Chadwick Boseman speelt de hoofdrol.

21. Coco

*release: 22 november 2017

Disney
Ook bij Pixar zullen ze straks niet stil zitten. Deze film is gebaseerd op het Mexicaanse feest ‘Dias de los Muertos’, ofwel ‘Dag van de Doden’. Een late Halloween in 2017?

22. Gigantic

*release: 9 maart 2018

Disney
Deze film vertelt het bekende verhaal van Jaap en de Bonestaak. Jaap komt bij de reuzen in de wolken terecht en wordt bevriend met een 11-jarig meisje Inma, die meer dan 18 meter groot is.

23. Avangers: Infinity War

*release: 4 mei 2018

Marvel
De volgende Avengers-film zal uit twee delen bestaan. Dit is het eerste deel.

24. Nog een spinoff van Star Wars

*release: 25 mei 2018

Nog een Star Wars-film die voorlopig geen titel heeft, maar we weten wel al dat het een prequel over Han Solo wordt.

25. Toy Story 4

*release: 15 juni 2018

Pixar
Er komt ook een vierde Toy Story-film. Die stond al langer vast, maar werd een jaartje verschoven.

26. Captain Marvel

*release: 6 juli 2018

Marvel
Eindelijk is er ook nog eens plaats voor een vrouwelijke superheld.

27. Inhumans

*release: 2 november 2018

ABC
Ook de X-Men komen terug in deze versie die Inhumans zal heten. Vin Diesel maakte al duidelijk dat hij misschien een rol zal krijgen.

28. Avengers: Infinity War – Part 2

*release: 3 mei 2019

Marvel
Een jaar na deel 1 volgt deel 2.

29. The Incredibles 2

*release: 21 juni 2019

Pixar
Nog een vervolg op een oud succes. De eerste film dateert alweer van 2004.

30. Star Wars: episode IX

*release: ergens in 2019

Ook dit is voorlopig nog een mysterie, een film zonder titel en releasedatum. Wel weten we dat de regie in handen is van Colin Trevorrow, die recent het voortreffelijke Jurassic World maakte.

31, 32, 33 & 34. Verfilmingen van sprookjes

Disney
Op de titels moeten we nog even wachten, maar Disney is van plan om nog vier sprookjes te verfilmen. Wel staan de releasedatums al vast: 22 december 2017, 2 november 2018, 28 maart 2019 en 8 november 2019.(Bronnen: Disney, Business Insider)
Meer
Lees meer...