‘Huis Gemaakt’: Deze koppels moeten het programma deze week verlaten

Huis Gemaakt op VTM is al toe aan zijn tweede week. Vorige week zagen we hoe het eerste koppel uit Boortmeerbeek het spel moest verlaten, en deze keer volgden er nog twee duo’s. Vanaf nu strijden er dus nog maar zes koppels om een droomhuis.

Vorige week maakten we kennis met negen koppels uit drie verschillende steden. Na een eerste kennismaking met het huis, moesten de duo’s al een eerste maquette maken. Aan de hand van die maquette besliste de jury welke twee koppels er per locatie mochten verdergaan. Vorige aflevering namen we al afscheid van Elise en Yorick uit Boortmeerbeek, maar ook deze week moesten twee koppels het programma verlaten.

Zes duo’s

In Antwerpen kwamen de duo’s Lien & Melvin, Anaïs & Cedric en Charlotte & Sky met hun uitgebreide maquette tot bij de jury. De eerste twee duo’s overtuigden, maar voor Charlotte & Sky was er minder goed nieuws. Hun gezellige maquette was niet genoeg om verder te gaan in de wedstrijd. “Het was fijn om erover te dromen terwijl we aan het knutselen waren”, reageerde het koppel. “Het is sowieso jammer, maar het komt wel weer goed. We komen er wel bovenop.”

Ook in Beringen moesten we afscheid nemen van een koppel. Yasmine & Mattia schotelden juryleden Cerina, Hadisa en Gert een maquette voor waarin hun Marokkaanse en Italiaanse roots verweven zaten. Maar hun plannen konden de jury niet genoeg overtuigen. “Een keuze is een keuze en de jury heeft haar keuze gemaakt. Meer kunnen we niet doen”, zei het koppel nog achteraf. Younes & Eline en Melanie & Didier konden de jury wel bekoren.

De overgebleven duo’s beginnen vanaf donderdag aan de afbraakwerken in de panden. Die werken zullen enkele weken duren, waarna de jury weer een keuze zal maken. Wanneer er per pand één koppel overblijft, mogen zij het huis volledig naar hun smaak inrichten. Daarna strijden de koppels uit de drie steden tegen elkaar. De winnaar van die strijd, krijgt het huis cadeau.

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...