VTM komt met ‘I Can See Your Voice’: Wie zingt echt en wie doet alsof?

The Masked Singer zit er bijna op, maar niet getreurd, want VTM komt binnenkort met een nieuw programma waarbij je moet raden wie er aan het zingen is. In I Can See Your Voice moeten twee kandidaten proberen achterhalen wie van een groep van zeven performers écht kan zingen en wie er doet alsof.

VTM pakt binnenkort uit met een nieuw programma. In I Can See Your Face moeten twee kandidaten achterhalen wie van de zeven performers echt kan zingen. De andere zes doen alsof.

I Can See Your Voice

I Can See Your Voice is geen nieuw concept en komt net zoals The Masked Singer overgewaaid vanuit Zuid-Korea. Het programma verscheen voor het eerst op de Zuid-Koreaanse zender Mnet in 2015 en werd al opgepikt in tientallen andere landen. En nu is ook België aan de beurt.

In I Can See Your Voice zien we elke week twee kandidaten, die we voor het gemak de speurders noemen. Zij krijgen zeven performers te zien, waarvan één echt kan zingen. Het is aan hen om doorheen vijf verschillende rondes te achterhalen wie de zanger is en wie doet alsof. Als het duo juist kan raden, winnen ze 2.500 euro, raden ze fout dan gaat de valse zanger die gekozen werd met het geld naar huis. Presentator van dienst is Jonas Van Geel.

De twee speurders worden bijgestaan door vier panelleden met ervaring in de muziek- en entertainmentwereld. Zij zullen hun mening geven en kunnen de speurders zo helpen om een juiste keuze te maken. Het panel bestaat uit om Qmusic-dj Vincent Fierens, stand-upcomedian en presentator Kamal Kharmach, actrice en zangeres Ingeborg en acteur en presentator Kürt Rogiers.

Vijf rondes

Het spel wordt gespeeld in vijf rondes, waarin er telkens één of twee performers geëlimineerd worden.

  1. In de eerste ronde kunnen de speurders zich enkel laten leiden door wat ze zien. De zeven performers staan in een “freeze frame” en staan dus volledig stil. Op basis daarvan moeten de speurders de eerste performers elimineren.
  2. In de tweede ronde playbacken de zes overgebleven performers voor de speurders. Op basis van hun optreden worden twee performers geëlimineerd.
  3. De derde ronde toont filmpjes van de performers in hun dagelijkse leven. Maar er is wel een addertje onder het gras, want de valse zangers mogen liegen. Na deze ronde wordt opnieuw één performer naar huis gestuurd.
  4. In de vierde en voorlaatste ronde treden de drie overgebleven performers opnieuw op. Dat doen ze vanuit klankkasten met een vervormingseffect op hun stem. Daarna wordt de laatste performer naar huis gestuurd en gaan de overige twee naar de vijfde en laatste ronde.
  5. In de vijfde ronde worden de twee laatste overgebleven zangers onderworpen aan een kruisverhoor. Daarbij mogen de valse zangers opnieuw liegen. De speurders moeten dus proberen achterhalen wie de waarheid spreekt en wie liegt. Daarna moeten de deelnemers beslissen wie de echte zanger is.

De gekozen performer zal dan optreden met de gastartiest van de week. En daarbij zal meteen duidelijk worden of het om de echte zanger gaat. Als de performer echt kan zingen, krijgen de speurders 2.500 euro. Als de overgebleven performer niet kan zingen, dan krijgt die na het – waarschijnlijk behoorlijk beschamende – optreden het geld mee naar huis.

Bekijk hier alvast de eerste beelden:

I Can See Your Voice is vanaf 26 maart elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij VTM en online via VTM GO.

Meer
Lees meer...