‘Huis Gemaakt’: Dit koppel moet het programma al verlaten

De eerste eliminatie in Huis Gemaakt op VTM is een feit. De zes koppels uit Antwerpen en Boortmeerbeek toonden in de tweede aflevering hun maquette aan de jury. De jury kwam daarna met een eerste hard besluit: Elise en Yorick uit Boortmeerbeek moesten al vertrekken. De eerste eliminaties in de andere steden volgen nog.

Het was zonet tijd voor de tweede aflevering van Huis Gemaakt en daarin moesten we al meteen afscheid nemen van een koppel. In de eerste aflevering dinsdag zagen we voor het eerst alle negen koppels. Zes daarvan kregen hun te renoveren huis al te zien, waarvoor ze een maquette moesten maken. Dat zou hun eerste grote opdracht worden, want na die maquette zouden de eerste koppels afvallen. En dat is nu voor de eerste keer gebeurd. Elise en Yorick, uit Boortmeerbeek, moesten het programma verlaten. 

Boortmeerbeek

Sinds deze week is het tweede seizoen van Huis Gemaakt te zien op VTM. Dinsdag zagen we hoe drie koppels uit Antwerpen en drie koppels uit Boortmeerbeek alvast voor de eerste keer een kijkje gingen nemen in hun potentiële huis. De drie koppels uit Beringen zagen vandaag pas voor het eerst hun huis. Na de eerste kennismaking liet presentatrice Dina Tersago weten dat de koppels elk een maquette gingen moeten maken, waarmee ze hun visie aan een jury zouden tonen. 

De toonmomenten van de Antwerpse en Beringse koppels zien we pas volgende week, maar zonet was het al tijd voor dat van de koppels uit Boortmeerbeek. En dat betekende ook meteen dat er al een koppel moest vertrekken. Dat werden uiteindelijk Yorick en Elise. Zij konden de jury het minst overtuigen. “Jammer. Je staat precies heel dichtbij en dan wordt het weggenomen”, klonk het. De andere twee koppels, Alexia & Emiel en Ines & Sebastien, mogen wel verder. Zij begonnen dan ook meteen aan de eerste stap van de verbouwing: de ruwe afbraakwerken.

Bekijk het jurymoment hier:

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien bij VTM.

Meer
Lees meer...