‘Huis Gemaakt’ brengt in tweede aflevering al meteen obstakels met zich mee

Sinds deze week is het nieuwe seizoen van Huis Gemaakt te zien op VTM. In de eerste aflevering zagen we hoe de zes duo’s uit Antwerpen, Aalst en Hasselt de jury moesten proberen overtuigen met een maquette. In de tweede aflevering van de week krijgen de koppels al meteen de gebreken van de panden te zien.

Huis Gemaakt komt volgende week terug en zorgt in het derde seizoen meteen voor enkele veranderingen. Zo werd enkele maanden geleden al bekendgemaakt dat specialisten Bart Appeltans en Béa Vandendael vanaf dit seizoen ook te zien zullen zijn in het programma op VTM.

Maar daarnaast is er nog een verschil met vorig jaar. Deze keer begint het nieuwe seizoen met zes duo’s in plaats van negen. Op die manier kunnen de verbouwingen nog sneller beginnen. Zo zien we in de tweede aflevering al meteen hoe die eerste verbouwingen al meteen voor ergernissen zorgen.

Huis Gemaakt

In Huis Gemaakt krijgen duo’s de kans om van een leegstaand pand hun droomhuis te maken. Per pand beginnen meerdere koppels aan het avontuur, maar slechts één duo per pand, dus drie in totaal, kan het huis ook echt volledig verbouwen.

Uiteindelijk wint er maar één koppel ook het volledig afgewerkte huis. In de twee vorige seizoenen waren Antje & Ruben en Cédric & Anaïs de gelukkigen. Deze keer bevinden de huizen zich in Aalst, Antwerpen en Hasselt en gaan zes koppels de strijd aan.

Eerste problemen

De zes koppels starten de ruwbouwwerken aan een verpletterend tempo, maar al snel stuiten ze in Hasselt, Aalst en ook in Antwerpen op de eerste obstakels. In Aalst ontbreekt een betonnen fundering en in Hasselt krijgen de koppels te maken met hardnekkig grondwater.

Maar vooral in Antwerpen heerst er paniek: bij het uitgraven van de vloeren ontdekken Tom en Enis een enorme en verontrustende barst in de fundering van het huis. “Er zit een spleet over de hele ruimte. Je kunt van het ene verdiep naar het andere kijken”, vertelt Tom. De koppels zitten met de handen in het haar.

Bekijk de preview van Huis Gemaakt hier:

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...