‘Hungry Eyes’-zanger Eric Carmen (74) overleden

Droevig nieuws uit de muziekwereld. Zanger Eric Carmen is overleden op 74-jarige leeftijd. Dat meldt zijn vrouw in een statement. Carmen was vooral bekend door zijn hits All By Myself en Hungry Eyes. Hij overleed in zijn slaap.

Een van de grootste popiconen uit de jaren 70 is niet meer. Zanger Eric Carmen (74) is afgelopen week namelijk overleden. Bij de meesten zal de naam niet meteen een belletje doen rinkelen, maar toch was de zanger verantwoordelijk voor heel wat bekende hits.

Eric Carmen

Zanger Eric Carmen begon zijn carrière als zanger van de band Raspberries waarmee hij zich verzette tegen de opkomende rock en teruggreep naar de pop. Toen de groep uit elkaar ging, ging Carmen alleen verder en niet veel later leverde hij enkele hits af. Zo kwam hij in 1975 met All By Myself, een song die later vooral bekend werd in de versie van Céline Dion.

Toch is zijn meest bekende hit misschien wel Hungry Eyes. Die song kwam uit in 1987 en werd vooral bekend door zijn rol in de hitfilm Dirty Dancing waarin een jonge vrouw tijdens haar reis gefascineerd raakt door de manier van dansen en uiteindelijk verliefd lijkt te worden op haar dansleraar.

Afscheid

Vandaag kondigde de vrouw van Eric Carmen, Amy, zijn dood aan via zijn website. “Het is met heel wat verdriet dat we moeten meedelen dat Eric van ons is heengegaan”, valt er te lezen. “Onze lieve, getalenteerde Eric is afgelopen weekend gestorven in zijn slaap. Het feit dat zijn muziek nog steeds zoveel mensen raakte, maakte hem gelukkig”, ging het statement verder. Uiteindelijk eindigde de boodschap met een verwijzing naar een van zijn songs: “Love is all that matters … faithful and forever“.

Meer
Lees meer...