Matija Sarkic (26), nationale doelman van Montenegro die indruk maakte tegen Rode Duivels, onverwachts overleden

Tragisch nieuws uit Montenegro. Daar is nationale doelman Matija Sarkic dit weekend onverwachts overleden. Sarkic kwam uit voor Milwall in de Engelse Championship is speelde ook voor de nationale ploeg van Montenegro, waarmee hij recent nog indruk maakte tegen de Rode Duivels. Hij werd 26 jaar.

Wie op 5 juni keek naar de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Montenegro zal ongetwijfeld doelman Matija Sarkic opgemerkt hebben. Hoewel zijn land met 2-0 verloor tegen België, werd Sarkic na die wedstrijd toch uitgeroepen tot ‘man van de match’. Met negen saves voorkwam hij namelijk een afstraffing.

Anderlecht

Matija Sarkic begon zijn voetbalcarrière – samen met zijn tweelingbroer Oliver – opvallend genoeg bij RSC Anderlecht. Omdat zijn vader Bojan Sarkic werkte als ambassadeur voor de Europese Unie was hij namelijk in het Verenigd Koninkrijk geboren, waarna het gezin naar België verhuisde.

Op 18-jarige leeftijd trok hij dan uiteindelijk naar Aston Villa. Doorbreken lukte daar niet meteen, waarna verschillende uitleenbeurten volgden na ploegen uit lagere reeksen. Enkele jaren later trok hij naar Wolverhampton Wanderers, dat hem opnieuw uitleende. Zo deed Sarkic ervaring op bij Birmingham City en Stoke City in de Championship, het tweede niveau in Engeland. Bij Birmingham was hij uitgeroepen tot ‘speler van het seizoen’. Deze goede prestaties zorgden voor heel wat interesse en zo trok hij afgelopen zomer naar Millwall, eveneens in de Championship. Daar kende Sarkic een goed seizoen.

Ondertussen had Sarkic het ook geschopt tot nationale doelman. In totaal speelde hij negen wedstrijd voor de nationale ploeg van Montenegro.

Zaterdag 15 juni werd Matija Sarkic onwel in zijn appartement in Budva, Montenegro. Zij vrienden verwittigden nog de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat.

Meer
Lees meer...