EK voetbal: Rode Duivels komen aan in Duitsland; straks volgt eerste training

Het Europees kampioenschap voetbal komt nu wel echt dichtbij voor de Rode Duivels. De Belgische selectie is zojuist aangekomen in Duitsland. Later vandaag zal daar voor het eerst getraind worden. De eerste wedstrijd – tegen Slowakije – staat maandag 17 juni op de planning.

Om 11 uur deze ochtend is de Trident, zoals het gepersonaliseerde vliegtuig van de Rode Duivels heet, opgestegen in Zaventem. Ongeveer een uur later kwam het vliegtuig van Brussels Airlines aan in Stuttgart. Daar stonden enkele jonge voetbalsupporters te wachten op de Belgische spelers.

Ludwigsburg

Van daaruit ging het naar Ludwigsburg, zo’n 40 kilometer boven Stuttgart. Tijdens het EK zullen de Rode Duivels in deze stad verblijven in het Schlosshotel Monrepos. Het complex met 77 kamers is volledig afgehuurd door voor de Belgische nationale ploeg en blijft zo hun uitvalsbasis tijdens het toernooi. Er zijn ook schermen opgehangen voor de privacy. In april streek er al een greenkeeper van de Belgische voetbalbond neer in het Schlosshotel Monrepos om er een perfecte grasmat aan te leggen.

Op dat veld zullen de Belgische spelers vandaag rond 17 uur een eerste keer trainen. Van daaruit is het in een rechte lijn naar de drie groepswedstrijden, en hopelijk nog meer. De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd op maandag 17 juni tegen Slowakije. Daarna volgen ook nog wedstrijden tegen Roemenië op 22 juni en Oekraïne op 26 juni.

Kritiek

Het vertrek van de Rode Duivels naar Duitsland ging gepaard met enige kritiek. Ten eerste is de Belgische ploeg afgereisd met amper 24 spelers. Hoewel ploegen voor dit EK 26 spelers mogen oproepen, besloot bondscoach Domenico Tedesco één speler minder te selecteren. Nu Thomas Meunier geblesseerd is uitgevallen, is de selectie dus nog kleiner geworden. Vooral in de verdediging is de spoeling zeer dun. Dat Tedesco de optie om twee extra spelers mee te nemen niet gebruikt, zorgt voor frustraties bij veel fans.

Daarnaast kwam er ook kritiek op het feit dat de Rode Duivels met het vliegtuig naar Stuttgart gingen. De Duitse stad ligt amper 500 kilometer van Brussel en dus was het vliegtuig niet echt de meest klimaatvriendelijke optie.

Meer
Lees meer...