Vervolg ‘Dirty Dancing’ met Jennifer Grey neemt Jonathan Levine aan als regisseur

Eind april 2022 bevestigde filmdistributeur Lionsgate dat er officieel een vervolg op de klassieker Dirty Dancing uit 1987 in de maak is. Daarbij zou de hoofdrolspeelster uit de originele film, actrice Jennifer Grey, terugkeren in haar rol als Baby. Nu komen we te weten dat Jonathan Levine de film zal regisseren. Hij onthult ook al wat de fans van de aankomende sequel kunnen verwachten.

De regisseur van de langverwachte sequel op Dirty Dancing uit 1987 is bekend. Dat zal niemand minder dan Jonathan Levine zijn, die eigenlijk eerst aan de slag ging als producer van het project. Hij was eerder o.a. al verantwoordelijk voor de regie van Warm Bodies, 50/50, Long Shot met Charlize Theron en Snatched. Levine gaf nu ook al enkele details mee over de plot van het aankomende vervolg op Dirty Dancing. Die wordt in 2024 verwacht.

Jonathan Levine over de sequel

Net als het origineel zal de sequel, die zich afspeelt in de jaren 90, een “coming-of-age romance” zijn. Zo zal Frances Houseman aka Baby, opnieuw vertolkt door Jennifer Grey, weer terugkeren naar het resort van Kellerman Lodge. Daar zal haar verhaal en dat van een andere jonge vrouw zich “verstrengelen”, waardoor het “meerdere lagen” zal krijgen. Daarnaast zal het vervolg ook een mix van de meest favoriete nummers uit het origineel met een aantal hiphopsongs uit de nineties bevatten. Dat onthulde Jonathan Levine aan Deadline.

“Het belangrijkste voor ons was om Jennifer aan boord te krijgen”, vertelt Levine. Naast de terugkeer van haar rol als Baby zal Jennifer Grey ook de executive producer van de sequel zijn. “We gaan eigenlijk proberen om er zoveel mogelijk mensen van het origineel bij te betrekken als lukt. We willen namelijk in alle opzichten respectvol zijn naar het origineel toe.” Daarbij verzekerde de regisseur de fans dat het vervolg ook het geliefde personage, in het origineel vertolkt door de intussen overleden Patrick Swayze, zeker niet zal vergeten.

“Hoewel de originele Dirty Dancing altijd een van mijn favoriete films is geweest, had ik nooit gedacht dat ik het vervolg zou regisseren”, zegt Levine nog. “Door mee te schrijven aan het verhaal ben ik verliefd geworden op de (nieuwe en oude) personages, de wereld van de Catskills in de jaren ’90 en de muziek. Die zal variëren van geliefde nummers uit de originele film tot jaren ’90 hiphop. Ik kan niet wachten om samen met Jennifer te werken om dit prachtige verhaal over zomer, romantiek en dans naar een generatie nieuwe fans te brengen. En aan de oudere fans beloof ik dat we jullie kindertijd niet zullen verpesten. We zullen de opdracht genuanceerd en met ambitie, maar bovenal, liefde aanpakken.”

Meer
Lees meer...