IKEA opent voorlopig geen nieuwe winkels in België

Ikea Winkel
Isopix 238632 2019-05-05 Paris France

Er komen voorlopig geen nieuwe stadswinkels van IKEA in België. Daarmee komt er geen vervolg op de pop-upwinkel die de meubelketen de laatste maanden van vorig jaar had in het centrum van Leuven.

IKEA ziet al enkele jaren de bezoekersaantallen in zijn grote winkels aan de rand van de stad dalen. Daarom ging de Zweedse meubelketen op zoek naar alternatieven.

Stadswinkels

De pop-upstadswinkel van IKEA in Leuven.

Bij die zoektocht kwam IKEA naar boven met het concept van zogenaamde stadswinkels. Dat zijn kleinere winkels in het centrum van grote steden. Onder andere in het centrum van Stockholm, Moskou, Londen en Parijs zijn er al zo’n winkels.

In België opende IKEA op 9 september 2019 een pop-upwinkel op de drukke Bondgenotenlaan in Leuven. De focus lag er volledig op de slaapkamer. Zoals gepland sloot de winkel eind december zijn deuren.

30 grootste steden

IKEA is niet van plan om in de nabije toekomst een nieuwe, al dan niet tijdelijke, stadswinkel te openen in ons land. “We gaan de resultaten evalueren. Voorlopig zijn er geen plannen voor stadswinkels in België”, zegt een woordvoerder van IKEA aan De Tijd.

In andere landen gaat de Zweedse meubelketen wel door met zijn concept van stadswinkels. Binnen drie jaar wil het in het centrum van de grootste dertig steden ter wereld winkels hebben geopend.

Daardoor zijn ook de plannen om nieuwe grote winkels te openen in België opgedoekt. Enkele jaren terug dacht de meubelgigant nochtans aan twee nieuwe winkels, in Antwerpen en in West-Vlaanderen.

Gesponsorde artikelen