Instagram breidt ‘Close Friends’ uit naar foto’s op feed

Instagram heeft weer een nieuwe update gelost. Het gaat om een uitbreiding van de Close Friends-functie naar je feed. Op dit moment kan je enkel bij je stories beslissen of al je volgers of enkel je beste vrienden die zien, maar daar komt binnenkort dus verandering in.

Gebruikers van Instagram beginnen meer en meer aan hun privacy te denken. Zo zijn er al heel wat jonge mensen die kiezen voor een (extra) privéaccount en wordt de Close Friends-optie bij stories massaal gebruikt. Ook Instagram zelf heeft die populariteit opgemerkt en besliste om de functie ook op je feed in te voeren. Wanneer die precies op alle toestellen beschikbaar zal zijn, valt af te wachten.

Onder vrienden

Instagram probeert al langer de hypes van het moment te volgen. Zo heeft het met Reels een afgeleide van TikTok en lanceerde het Candid Challenges als antwoord op BeReal. Nu is er dus ook de uitgebreidere versie van Close Friends. Zo gaat Instagram de concurrentie aan met Snapchat en is het een soort vervanger van het afgeschafte Circles op X.

In die nieuwe functie kan je nu ook foto’s op je feed enkel gaan delen met je beste vrienden. Eerder was dat al het geval bij stories, maar nu krijg je voor het posten van foto’s dus ook een keuze voorgeschoteld. Die kan je bij elke post die je maakt aanpassen bij ‘Audience’.

“We weten dat onze community de Close Friends-functie graag gebruikt omdat die minder stress met zich meebrengt”, vertelt Instagram. “We hopen dat dit nog meer deuren opent naar een app waarop iedereen zichzelf kan zijn en waar er meer controle is over wat je deelt en met wie.”

Meer
Lees meer...