Left Right
scrollTop top

Instagram laat ons weer laatste posts zien


Instagram laat ons weer laatste posts zien
© Unsplash

Na jaren van onduidelijke algoritmes komt Instagram nu met een latest posts functie. Met die functie zien gebruikers weer de meest recente posts eerst en missen ze niks van hun favoriete accounts. De nieuwe functie zit nu in een testfase.

Volgens de technologiewebsite TechCrunch zal de nieuwe latest posts functie als pop-up op de reguliere tijdlijn verschijnen. Als je echt alles wil zien, dan klik je op de pop-up en verschijnt alle nieuwe content. De functie is dus vooral handig voor mensen die echt van al hun volgers op de hoogte willen blijven.

Algoritmes

Instagram: @wongmjane

Tot 2016 werkte Instagram met een chronologische tijdlijn. Datzelfde jaar stapte het sociale medium over naar een nieuw algoritme, waarvan niemand iets snapte. Likes begonnen te verminderen, berichten bereikten een veel minder groot publiek en je zag steeds dezelfde mensen op je tijdlijn terugkeren. Met deze nieuwe (oude) functie, waarbij alles weer een beetje als vroeger wordt, zouden dus veel mensen blij zijn.

Met de algoritmes die Instagram nu gebruikt, is het vaak onduidelijk of je nu volledig mee bent met je feed of niet. Een tijd geleden voegde het medium al een feature toe om de gebruikers gerust te stellen. Die feature toonde aan gebruikers wanneer ze alles gezien hadden. Als de nieuwe latest posts gelanceerd worden, dan zullen gebruikers daar nog zekerder van kunnen zijn. Instagram heeft zelf nog niet officieel gereageerd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810