iPhone hype onder Belgische politici

Maar liefst 69,9 van onze Belgische politici bestuurt het land met een iPhone in de hand. Van de 73 ondervraagden kiest daarnaast 21,9 procent voor BlackBerry en 5,85 procent (onder wie premier Di Rupo) voor een Samsung Galaxy.

En we hebben onze ‘oogapple’ gevonden, want uit de rondvraag door Data News blijkt dat ook de iPad bijzonder goed scoort. Van alle gebruikte tablets zijn er immers 93 van Apple. 

Wat onze bestuurders daar precies mee uitsteken? Ongetwijfeld hetzelfde als de doorsnee burger: tijd verspillen aan sociale media. Zo zitten bijna alle politici op Facebook en ook Twitter scoort met 83,6 procent bijzonder goed (danku Yves Leterme).

Als dat niet schreeuwt om enkele contextuele wist-je-datjes!

1. Bart De Wever (N-VA) was in 2013 voor de vierde keer op rij de meest gezochte politicus op Google.

epa

2. Van de 260 Vlaamse parlementsleden en ministers zijn er momenteel 150 actief op Twitter. Dat is vier keer zoveel dan tijdens de verkiezingen in 2010.

Thinkstock

3. De trofee voor meest asociale, online politicus deelt Bart De Wever met Maggie De Block (Open Vld). Ze zitten niet op Facebook noch op Twitter. 

epa

4. In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gebruikt eveneens de meerderheid een iPhone (58 procent), gevolgd door BlackBerry (23 procent) en Android-toestellen (4 procent).

Getty

5. De Nederlandse politicus Geert Wilders mag dan wel de meeste volgers hebben op Twitter bij onze noorderburen, minstens de helft ervan is fake. 

Getty

6. De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) is met meer dan 26.000 volgers de populairste Vlaamse Twitter-burgemeester.

Twitter
Meer
Lees meer...