Iron Maiden komt naar Sportpaleis in 2021

Iron Maiden zou deze zomer normaal afzakken naar Graspop Metal Meeting, maar aangezien alle grote zomerfestivals afgelast zijn door de coronacrisis verplaatst Iron Maiden zijn tour. In 2021 houden Bruce Dickinson en zijn trawanten hoe dan ook halt in het Sportpaleis. Up the irons!

Op zondag 27 juni beklimt Iron Maiden het podium van het Antwerpse Sportpaleis in het kader van hun ‘Legacy Of The Beast Tour’. “We are all fine and send you guys our best wishes, we are very much looking forward to getting back on stage next year and seeing you all so, please, continue to take care of yourselves and stay SMART,” laat Iron Maiden weten in een statement op sociale media.

Exclusieve voorverkoop voor fanclub

EPA

Over de support act is nog niets bekend, al belooft de organisatie daar weldra meer nieuws over. Ook de exacte start van de ticketverkoop en prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Zoals altijd zal Iron Maiden wellicht een exclusieve voorverkoop voor zijn fanclub-leden voorzien. Sinds het begin van de Legacy-tour heeft Iron Maiden voor bijna twee miljoen fans over de hele wereld gespeeld. Het (voorlopige) hoogtepunt van de tour was ongetwijfeld de headliner voor 100.000 toeschouwers op het legendarische Rock In Rio Festival in Brazilië. Wedden dat het Sportpaleis nog fantastischer wordt?

Vaste waarde in metalwereld

Iron Maiden werd in 1975 opgericht door bassist en bandleider Steve Harris. Het duurde tot 1980 tot hun zelfgetitelde debuut in de rekken lag, maar de groep zette meteen het bluesy hardrockwereldje op zijn kop met progressieve gitaarharmonieën, dynamische baspartijen, screamende vocals en hyperactieve drums. Om nog maar te zwijgen van de sinistere onderwerpen, waar de band destijds over zong.

Met het toetreden van zanger Bruce Dickinson brak Iron Maiden definitief door. Iconische platen als ‘Killers’, ‘The Number of the Beast’, ‘Piece of Mind’ en ‘Powerslave’ werden wereldwijd door jonge headbangers gedraaid. En songs als The Trooper, Run to the Hills en 2 Minutes to Midnight inspireerden uiteindelijk groepen als Metallica en Slayer om zelf muziek te maken.

Meer info is hier beschikbaar.

https://www.facebook.com/ironmaiden/posts/10157024746512051
Meer
Lees meer...