J.K. Rowling beetgenomen door nep-Zelensky: “Het was smakeloos”

J.K. Rowling (56), auteur van de bekende Harry Potter-boeken, kon een grap met nep-Zelensky niet waarderen. Zo was de auteur in de veronderstelling een Zoom-call te hebben met de Oekraïense president Volodimir Zelensky. Later bleek echter dat ze werd beetgenomen door het Russische komische duo Vovan en Lexus. “Smakeloos”, vond J.K. Rowling.

Het Russische duo Vovan en Lexus staat erom bekend beroemdheden in de maling te nemen. Eerder lukte het hen ook al bij prins Harry, Elton John, Billie Eilish en George W. Bush. Deze keer strikten ze J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-boeken. Het duo deed alsof de Britse auteur in gesprek was met de Oekraïense president Zelensky tijdens Zoom-call. Maar J.K. Rowling kon de grap minder waarderen.

Reactie ontlokken

Tijdens een Zoom-call probeerden de komieken J.K. Rowling uit haar tent te lokken. Zo werd de auteur onder meer gevraagd naar het litteken op Harry Potter zijn hoofd, wat volgens hen op de letter Z lijkt. De letter Z werd ook door Russische militairen op hun tanks gezet en is ondertussen het symbool van de oorlog geworden. Daarnaast vroegen ze of het Potter-personage Dumbledore echt homoseksueel was en of hij seks had met transgenders. J.K. Rowling kwam eerder namelijk al een paar keer in opspraak door haar transfobe uitspraken.

J.K. Rowling kon de grap van het Russische komische duo allesbehalve waarderen, dat liet haar entourage weten aan The Hollywood Reporter. “Het was smakeloos. J.K. Rowling was benaderd om te praten over de goede doelen die ze steunt in Oekraïne, waarmee ze kinderen en families helpt die getroffen zijn door de conflicten in hun regio”, klonk het. Volgens hen is de video ook zodanig gemonteerd door Vovan en Lexus waardoor het geen goede weergave is van wat er daadwerkelijk besproken werd.

Bekijk hier de volledige video van het gesprek:

Meer
Lees meer...