Jack Black staat klaar voor een mogelijk vervolg op ‘School of Rock’

Jack Black (54) heeft zijn enthousiasme geuit voor een mogelijke opvolger van de filmkomedie School of Rock uit 2003, dat meldt JOE. Meer dan twintig jaar nadat Black zijn rol als Dewey Finn vertolkte, de rockende leraar die een klas vol kinderen omtoverde tot een rockband, heeft de acteur aangegeven dat hij openstaat voor een vervolg.

Black uitte zijn verlangen naar een ‘School of Rock 2 Electric Boogaloo‘, verwijzend naar de titel van het vervolg op de hiphopfilm Breakin uit 1984.

Het origineel is geregisseerd door Richard Linklater en geschreven door Mike White. Daar speelt Black de rol van Dewey Finn, een uitgebluste rockmuzikant die zich voordoet als een vervangende leraar om de huur te betalen. Ondanks zijn gebrek aan kwalificaties, slaagt Finn erin om zijn leerlingen voor te bereiden op een Battle of the Bands-wedstrijd.

School of Rock

School of Rock kende eerder al een succesvolle Broadway-musical en zelfs een Nickelodeon-televisieserie. Een mogelijk vervolg zou echter afhangen van Mike White, de schrijver van het origineel. Momenteel is White druk bezig met het derde seizoen van zijn succesvolle serie The White Lotus.

Jack Black

De Amerikaanse acteur kende het meeste succes met zijn rollen in de filmreeks van Kung Fu Panda. Daar spreekt Jack Black de stem van Po in. Naast acteren kan hij ook zingen. Black heeft zijn eigen comedy-rockband Tenacious D, waar ook een film van is gemaakt. De acteur is ook bekend van zijn rollen in High Fidelity, King Kong, Goosebumps en Jumanji.

Meer
Lees meer...