Jack Black waant zich Bowser en zingt song ‘Peaches’ uit ‘Super Mario Bros. Movie’ live

In het voorjaar van 2023 kwam met Super Mario Bros. Movie een van de populairste animatiefilms van de laatste jaren uit. Hoewel de film zich vooral focust op Mario en Luigi, is er toch ook heel wat aandacht voor Bowser. Dat personage kreeg zelfs zijn eigen lied Peaches, dat ondertussen viraal gaat. Om dat te vieren bracht acteur Jack Black het nummer nu ook live.

De meesten hadden het niet verwacht, maar toch is The Super Mario Bros. Movie een publieksfavoriet geworden. De nieuwe verfilming kwam er na een eerste mislukte poging in 1993. Maar de samenwerking tussen Nintendo, Illumination Entertainment – verantwoordelijk voor de Minions-films – en Universal Pictures leek dus wel een schot in de roos.

Fans noemen het “een emotionele, maar dicht bij het originele verfilming van hun favoriete game”. Een grote rol in de film was weggelegd voor Bowser, de antagonist in het verhaal. Die stem werd ingesproken door acteur Jack Black.

The Super Mario Bros. Movie

In de nieuwe film zien we de geliefde personages uit de game terug met in de hoofdrol natuurlijk Mario (Chris Pratt), Luigi (Charlie Day) en prinses Peach (Anya Taylor-Joy). Zij moeten hun wereld zien te beschermen tegen slechterik Bowser (Jack Black). Dat zorgt onder andere voor achtervolgingen op Rainbow Road en andere bekende decors uit de games.

Hoewel in eerste instantie niet werd verwacht dat de film een groot succes zou zijn, werd het dat toch. In de eerste maand behaalde die meteen de kaap van 1 miljard dollar aan de box office. Aangezien de film redelijk lang in de zalen te zien was, werd dat bedrag alleen maar groter.

Peaches

In de film zien we Jack Black als de boosaardige Bowser. Om zijn liefde voor Princess Peach (Anya Taylor Joy) een uitweg te geven, beslist hij om te zingen. Als gevolg daarvan kregen we de song Peaches die enkele dagen na de release zelfs een videoclip kreeg. Daarin zagen we Bowser achter een piano zitten terwijl er ook beelden van Peach passeerden.

Om het publiek te bedanken voor de positieve reacties en om de internethype nieuw leven te geven, heeft acteur Jack Black de song nu live gebracht. Dat gebeurde tijdens een concert van de Jonas Brothers in New York. Daarvoor was de acteur zelfs speciaal verkleed in het personage. Ook de pianist kreeg een kleine make-over.

Meer
Lees meer...