Jack Harlow draagt Lil Nas X-T-shirt naar BET Awards als protest

Jack Harlow verscheen dit weekend in een opvallende outfit op de rode loper van de BET Awards. In plaats van een kostuum droeg hij namelijk een T-shirt met Lil Nas X erop. En daar had hij een bijzondere reden voor. Lil Nas X werd namelijk geen enkele keer genomineerd, hoewel hij het afgelopen jaar wel verschillende hits scoorde.

Elk jaar worden in de Verenigde Staten de Black Entertainment Television Awards, kortweg BET Awards, uitgereikt. Op deze show worden de meest verdienstelijke Afro-Amerikaanse artiesten in de kijker gezet. Maar een artiest die dit jaar ontbrak op de show was Lil Nas X en dat was niet naar de zin van Jack Harlow, die samenwerkte met Lil Nas X voor het nummer Industry Baby.

Jack Harlow

Lil Nas X heeft er een topjaar opzitten met monsterhits als Industry Baby, That’s What I Want en MONTERO (Call Me By Your Name). Toch wist de zanger geen enkele nominatie in de wacht te slepen voor de BET Awards.

De zanger was zelf niet aanwezig op de BET Awards, maar Jack Harlow zorgde ervoor dat hij toch verscheen op de rode loper. Harlow droeg namelijk een T-shirt met daarop foto’s van Lil Nas X. Het vormde een stil, maar duidelijk statement dat Harlow het er niet mee eens was dat Lil Nas X geen enkele nominatie kreeg.

Lil Nas X

Lil Nas X zelf sprak zich ook al uit over de BET Awards via Twitter. Meteen nadat de nominaties bekend werden gemaakt, tweette hij: “Bedankt voor de geweldige nul nominaties, BET Awards”. Die tweet verwijderde hij niet veel later, maar hij deelde wel een nieuwe tweet waarin hij verwees naar het “grotere probleem van homofobie in de zwarte gemeenschap”. “Jullie kunnen blijven doen alsof er niets aan de hand is, maar ik zal alles op het spel zetten voor ons (de zwarte LGBTQ+-gemeenschap, red.).”

Enkele dagen geleden bracht Lil Nas X ook z’n nieuwe nummer Late To Da Party uit samen met YoungBoy Never Broke Again. Dat nummer had een niet al te subtiele boodschap aan de BET Awards. Het nummer begint zo met de uitspraak “F*ck BET“. In de rest van het nummer verwijst hij naar z’n drie top 10-hits en de hypocrisie van de BET Awards om zijn nummers te negeren. De cover van de single heeft ook een niet fout te verstane boodschap. Het gaat namelijk om een BET Award die in een toiletpot ligt terwijl erop geplast wordt.

Bekijk hier de videoclip van Late To Da Party van Lil Nas X en YoungBoy Never Broke Again:

Meer
Lees meer...