Lil Nas X scoort weer nummer 1-hit met ‘Industry Baby’

Lil Nas X heeft het weer voor elkaar gekregen, want samen met Jack Harlow scoort hij met het liedje Industry Baby zijn derde nummer één. En dat met een liedje dat gaat over hoe hij geen “one-hit wonder” is. Voor Harlow is dit zijn eerste nummer 1-hit.

Na 12 weken in de hitlijst, heeft Industry Baby featuring Jack Harlow, eindelijk de top van de Billboard Hot 100 bereikt. De single, die het succes van Drake’s Certified Lover Boy, Justin Biebers Stay en alles daar tussenin heeft weten te omzeilen, staat nu als Nas X’ derde nummer 1-hit en Harlows eerste. Maar vorig jaar wist Harlow het wel tot nummer twee te schoppen met Whats Poppin. Daarnaast is Industry Baby ook de vijfde nummer één single voor Kanye (Ye) West die het nummer meeschreef en -produceerde. De laatste keer was dat met het nummer Stronger in 2007, schrijft Complex.

Derde nummer één

Het nummer werd 64 miljoen beluisterd via de radio, meer dan 23 miljoen keer gestreamd en 34.300 keer gedownload in de afgelopen week, volgens MRC Data. Industry Baby volgt in de voetstappen van hitsingles Old Town Road uit 2019 en Montero (Call Me By Your Name) van eerder dit jaar. Zowel Industry Baby als Montero zijn afkomstig van het debuutalbum van de rapper: ‘MONTENERO’.

Elders in de hitlijst bereikt Ed Sheeran ook de top 10 met Shivers, wat het zijn negende top 10-single maakt in totaal. Het nummer is na Bad Habits ook nog in de running om de tweede top 10 van de Britse ster te worden van zijn aankomende album ‘= (Equals)’.

Lil Nas X zelf kon zijn vreugde niet bedwingen en deelde het nieuws met zijn fans op Twitter. “Het heeft een paar maanden geduurd, maar we zijn er geraakt!”, schrijft hij. “Dank u wel iedereen! Industry Baby is de nummer 1-hit in de wereld! LESSSSSGOOOOOO!”. Dat zijn heel wat uitroeptekens.

Meer
Lees meer...